Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Klub Melk

01/03/2022 / Dieter Holvoet

Audacious is terug in Klub Melk met tweede editie van hun daytime indoor festival

Op de lineup staan onder andere Hidden Empire, Jonas Saalbach en Audacious' head honcho Amare.

In februari 2020, juist voor het begin van de coronacrisis, hield Audacious hun eerste indoor festival in Klub Melk. Het was een van de eerste events in de nieuwe venue. Tot 2013 was het een oude chocolademelkfabriek, om dan in 2017 nieuw leven ingeblazen te krijgen als Bar Vital en in 2020 een underground club te worden. Waar ze echter niet op gerekend hadden, is dat er enkele weken later een globale pandemie zou beginnen, waardoor ze sindsdien niet veel indoor, mondmaskervrije events hebben kunnen organiseren. Daar komt nu dus verandering in.

Komende zaterdag organiseert Audacious een 15 uur durend feest met een hele reeks aan getalenteerde artiesten. Dat klinkt misschien lang, maar het is een bewuste keuze volgens organisator Amare. Daytime clubbing is al langer een ding in trendsettende steden als Berlijn, maar iets minder bij ons. Door de headliners te verspreiden over dag en nacht en door goedkopere tickets aan te bieden aan vroege vogels, willen ze dit concept promoten bij de Belgische feestganger.

Banner voor Audacious Indoor Festival 2

Lineup

De Berlijnse Jonas Saalbach was samen met Einmusik headliner van vorige editie. Je kent het duo misschien van hun legendarische Cercle set in de Noordse fjorden. Zijn voornamelijk hardware-based melodische house en techno heeft al geleid tot vele knallers op labels als EinmusikaBedrock en zijn eigen Radikon. Mijn favoriete tracks zijn Providence en Faint.

Nog een resident bij de Audacious feestjes is organisator, maar ook DJ en producer Amare. Zelf omschrijft ze haar muziekstijl graag als 'deep, melodic, sensuous, sassy, with an exotic hint'. Ze is al langer deel van de elektronische muziekscene in haar thuishaven Brussel en is in het verleden al te zien geweest op festivals als Tomorrowland, Burning Man, Paradise City en Extrema Outdoor.

In ons Belgenlandje hebben we ze nog niet veel mogen verwelkomen, maar in Duitse clubs als Ritter Butzke en Harry Klein zijn ze vaste gast. Hidden Empire, hersenkindje van het Duitse duo Branko and Niklas, werden in 2015 ontdekt door Oliver Koletzki waarna die hun de kans gaf om hun allereerste tracks te releasen op zijn label, Stil Vor Talent. Zes jaar en een aantal EP's later waren ze toe aan hun eerste volwaardige album, 'Lost Spirits', waar we vorig jaar een track van konden delen in première. Hun stijl is melodisch, progressief, maar bovenal gevarieerd: van diepe, melodische techno tot snelle, gebroken beats. Mijn favoriete tracks zijn hun remix van Further en Pont de la Caille, hun laatste track op Cercle Records.

Verder aan de meer melodische, minimal kant van het spectrum zijn er nog de twee getalenteerde producerduo's Earthlife en Esoteric Circle. Ook te gast is Tofke, een van de langst actieve DJ's in de Belgische scene. Hij blijft meegaan met de tijd en slaagt er tegelijkertijd in onze rijke Belgische elektronische muziekgeschiedenis eer aan te doen. Om hun marathonfeest gevarieerd genoeg te houden verwelkomen ze ook de Franse DJ/producer Rogue Fire, die een hybride set met live saxofoon zal brengen. Ten slotte brengt ook de Duitse DJ en producer Leif Hatfield een set vol progressive house en techno.

Tickets

Dag- en nachttickets zijn op het moment van schrijven nog beschikbaar aan €20,25, terwijl ze maar €12 euro kosten als je voor 17u toekomt. Dagtickets kosten je €10. Groepen van 5 personen die samen toekomen kunnen ook nog eens op een korting rekenen.

Kopfoto: © Jelle Dreesen

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête