Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Innervisions, Dixon and Âme

18/08/2022 / Dieter Holvoet

Secret Weapons Part 14

Een nieuwe editie van de compilatieserie van Innervisions, het label van Âme en Dixon

De Secret Weapons compilatieserie vertegenwoordigt de muzikale draagvlakken van Âme en Dixon, de stichters van het Innervisions label. Onlangs werd de 14de editie van deze reeks uitgebracht, met tracks door o.a. Adana Twins, Frank Wiedemann, Trikk en SKALA.

Voor de eerste keer verenigt Dixon de release met een aaneenlopende mix van 120 minuten, die je naast de compilatie met losse nummers op Apple Music en Spotify kan beluisteren.

Het album start op een stevige noot met het progressieve pareltje 'Encore' door Glowal. Het is duidelijk een intronummer dat je langzaamaan in de sfeer wilt brengen voor de rest van het album.

Volgend zijn een reeks melodische housenummers in de typische Innervisions-stijl. Wat ik erg kan appreciëren is dat het album niet één grote eentonige soep is, er is best nog wel wat variatie. Nummers als 'Bruto' en 'Tribal Dance' hebben invloeden van tribal percussie, terwijl 'Hey Molly' en 'Acido' zijn vergezeld van leuke vocals. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze tot de rand gevuld zijn met eigenzinnige melodieën en dansbare beats.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de meer progressieve, opbouwende nummers 'Encore' en 'Tribal Dance'.

Tracklist

 1. Glowal - Encore
 2. Frank Wiedemann & Trikk - Bruto
 3. Dominik Marz - Modern Stalking
 4. Mironas - Austin, Powerz?
 5. SKALA - Tribal Dance
 6. Basti Grub - Hey Molly (feat. Julian Smith)
 7. Tal Fussman - It Was Misunderstood
 8. Keith Holland - Dilema
 9. Adana Twins - How Far Can We Go
 10. Aera - Acido
 11. Mulya - Olden Daze
 12. Culoe De Song - Zero
 13. Skatman - Geist Im Glas
 14. Tom Peters - Vulkan
 15. Upercent - Ara
 16. Jimi Jules - BAD (Böser Als Du)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête