Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Helsmoortel

22/03/2023 / Pieter-Jan Nerinckx

#PREMIERE: Helsmoortel - Soul Mechanic

Groovy techno van Belgische bodem

Opkomend talent Helsmoortel presenteert binnenkort de vinyl release van Anonyme Skulpturen waarmee de artiest zijn verschillende invloeden binnen elektronische muziek wil etaleren. De drie tracks op de EP klinken allemaal erg divers en bevatten elk tijdloze elementen uit de nineties: 

Anonyme Skulpturen is de term die Bernhard en Hilla Becher gebruiken voor architectonische overblijfselen uit een vervlogen tijdperk. De kunst van het echtpaar is gebaseerd op het idee dat fotografie, zelf een technisch medium, gebruikt kan worden om de overblijfselen van industrial culture tot kunst te verheffen. Dit concept kan je ook toepassen op de tracks die ik voor deze EP heb gemaakt. De drie tracks vertegenwoordigen genres die 'out of time' zijn, maar toch tijdloos blijven. Veel van mijn invloeden die eigen zijn aan de jaren negentig staan nog steeds overeind.

Willem Helsmoortel

De EP zal verschijnen op Ruis., een Zuid-West-Vlaams label en collectief dat vooral UK-Born Music als bass, breaks, grime en jungle met een invloeden van booty en electro promoot. Voor velen zal deze naam nog geen belletje doen rinkelen, maar geloof ons dat dat binnenkort wel het geval zal zijn. Het label vormt voor ons één van de interessantste organisaties uit de Westhoek en zal dit jaar ook een stage hosten op Obscuur Festival in Kuurne. 

Anonyme Skulpturen is hun derde vinylplaat die op één april het licht zal zien. Al hebben wij leuk nieuws voor jullie! Wij mochten de openingstrack 'Soul Mechanic' al op jullie loslaten. Maak jullie klaar voor wat gggggroooovvvyyy techno. 

Tracklist

  1. Helsmoortel - Soul Mechanic
  2. Helsmoortel - DJ Jean
  3. Helsmoortel - KUT
Kopfoto: © Helsmoortel

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête