Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Artwork van Burning Of The Neon Forest EP door Sammy

09/06/2022 / Edward Van SumereEdward Van Sumere

Sammy - Burning Of The Neon Forest

Gastartiest Sammy releaset twee tracks bij Ruis.

Het West-Vlaamse collectief Ruis. brengt met 'Burning of the Neon Forest' zijn tweede digitale EP uit. Deze keer is de hoofdrol weggelegd voor gastartiest Sammy van het Gentse Stimular. Met Laserbattle en Darkbreak brengt hij een diepe, emotieve, maar ook swingende interpretatie van UK dubstep. Beide liedjes werden ook nog eens geremixt door NIBIRU en Helsmoortel, de huisproducers van Ruis.

Laserbattle begint als een hypnotiserende track met diepe synths en emotionele vocals die je naar een ander universum vervoeren.  Het is een sound die veel weg heeft van die van de Zuid-Londense producer Burial. De betekenis van de titel komt pas ten volle tot uiting wanneer er rond het einde snelle laserachtige geluiden opkomen die het nummer een dansbaardere laag geven. Darkbreak, het tweede nummer op de EP, zit vol met drum breaks waarvan je spontaan heen en weer gaat bewegen. De track krijgt nog eens extra pit door de robotisch bliepende melodie waarvan de tonen mij spontaan deden denken aan die in Midnight Request Line van Skream. De plaat eindigt met vocals die op een betoverende manier de drie woorden "feels so right" herhalen ondersteund door een vrolijke en warme synth. Deze simpele leuze is misschien wel de beste beschrijving voor de hele track. 

De Helsmoortel remix van Laserbattle krikt het tempo van Sammy's origineel fel op en geeft het een duister en agressief kantje. Het is zo een nummer dat gemaakt lijkt om een marathon op te lopen, omdat het je lijf volpompt met grenzeloze energie. Het laatste nummer van de EP is NIBIRU's remix van 'Darkbreak'. NIBIRU koos voor een onverbiddelijk diepe baslijn die elke raver verdient om door zijn hele lichaam te voelen vibreren.

Met 'Burning of the Neon Forest' zorgt Ruis. samen met Sammy, NIBIRU en Helsmoortel dus zeker voor een geslaagde release!

 

Tracklist

  1. Sammy - Laserbattle
  2. Sammy - Darkbreak
  3. Sammy - Laserbattle (Helsmoortel Remix)
  4. Sammy - Darkbreak (NIBIRU Remix)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête