Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Play! Festival in Lytsewierrum

19/05/2022 / Edward Van SumereEdward Van Sumere

Painbringer releaset anthem voor Play! Festival

Een oldschool style banger

Vorige week dinsdag maakte de Nederlandse hardcore producer Painbringer zijn anthem voor de tiende editie van Play! Festival bekend. De track die hij passend Ready to Play! doopte, kon alweer menig gabber en gabberin bekoren. Painbringer deed immers opnieuw wat hij het beste kan: early hardcore knallers produceren die je bij het sluiten van je ogen doen geloven dat je in de jaren negentig in de Energiehal staat te hakken. Zijn vakkundige beheersing van deze stijl is een rode draad doorheen zijn discografie met liedjes als Words of ’95 en In Your Memory. Met Ready to Play! zet Painbringer dit patroon nu op fantastische wijze verder.

De track bevat alle ingrediënten waarvan elke early hardcore purist zou gaan glunderen van plezier. Het begint al bij de lekkere breaks waarmee Painbringer opent en zet zich door wanneer de snoeiharde distorted kick en snerpende synths in het spel komen. Mijn appreciatie voor de melodie die rond het midden van de track opkomt, manifesteerde zich onmiddellijk in een instinctieve “stank face” en bijhorend gestuiter doorheen de woonkamer. Natuurlijk konden duistere vocals niet aan het plaatje ontbreken. Hier zijn ze in perfect wisselwerking met de muziek en zeggen ze onder meer in referentie naar het festival “They have returned, time to play”.

Hoewel Painbringer met deze track inhoudelijk dus niet voor een verrassing zorgt, demonstreert hij nog maar eens zijn positie als top hardcore producer. Het is het perfecte anthem voor een festival als Play! dat dit jaar zijn “ten years of oldskool madness” zal vieren.

Play! zal deze zaterdag plaatsvinden in Lytsewierrum in Friesland. Je kan er naast Painbringer ook hardcore legendes bewonderen als DJ Ruffneck, DJ Neophyte en DJ Chosen Few.

Kopfoto: © Play Events