Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van Sueños EP door Le Motel

03/03/2022 / Dieter Holvoet

Le Motel - Sueños EP

Daverende beats met een werelds tintje

De Belgische artiest en Maloca Records-oprichter Le Motel keert terug naar zijn label met een nieuwe EP. Sueños, wat in het Spaans 'droom' betekent, is gemaakt tijdens de lockdown en is geïnspireerd op fragmenten uit dromen en het onvermogen om muziek en het leven op een fysieke manier te ervaren.

Het album is een mooie demonstratie van het wereldse karakter van zijn label: het is een resultaat van samenwerkingen met mensen uit o.a. het VK, Ghana, Spanje en Brussel. Ook de stijlen van de nummers hebben een globaal kantje: daverende grime op 'Love Talk Bad' met Logan, glitchy IDM met Cabasa op 'Libet's Delay', de reggaeton-getinte 'Rápido' met Clara! en 'Wonteeda' met hevige bassen en Bryte's kenmerkende vocals. Op de twee solo-nummers van Le Motel, 'Sueños' en 'Talking To Drums', herken je zijn kenmerkende percussief gedreven geluid.

De Brusselse grafisch designer en producer heeft met zijn veelzijdige creaties wereldwijd succes: in 2021 werd hij met zijn album OKA, uitgebracht op Cosmic Compositions (Nieuw-Zeeland), door Gilles Peterson gekozen als album van de week bij BBC Radio 6. Ook wij zijn fan: met het combineren van elektronische met etnische elementen vervaagt hij de grenzen tussen genres als footwork, hiphop, jazz, electronica en techno. Dat resulteert in producties die één ding gemeen hebben: daverende, uiterst dansbare beats.

Bekijk zeker ook eens de videoclip voor 'Sueños'. Die staat voor een immer relevant onderwerp: de tegenstrijd van collectief momentum, dat zowel verenigend als destructief kan zijn wanneer vrije wil en individueel denken niet langer worden uitgedrukt.

Tracklist

  1. Sueños
  2. Love Talk Bad (feat. Logan)
  3. Libet's Delay (feat. Cabasa)
  4. Talking to Drums
  5. Rápido (feat. Clara!)
  6. Wonteeda (feat. Bryte)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête