Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Artwork  van slash 002/003 - Compilation One/Two, in opdracht van slash

24/02/2023 / Sophie Daniels

KI/KI trakteert met 8 nieuwe tracks op haar slash label

Deel 2 en 3 van de compilatie werden in één keer gedropt.

De Amsterdamse dj KI/KI gaat vandaag de dag harder dan ooit. In 2019 forceerde ze met loeiharde, snelle trancey techno-sets al een behoorlijke doorbraak en in juli vorig jaar lanceerde ze haar eigen label slash

De eerste EP van de kersverse platenbaas stond op naam van haar grote idool Alpha Tracks. Deze EP wordt opgevolgd door een 8-track compilatie (verdeeld over twee delen) van stuwende en melodische trance, geselecteerd en veelvuldig op de dansvloer uitgetest door KI/KI zelf.

'Slash002' wordt geopend door Peachlyfe uit Kopenhagen die een sluw ambient intermezzo aflevert en flirt met zijn kenmerkende breakbeat. DJ Lucid staat bol van de bounce en beukende kickdrum met 'Entry Plug', terwijl Narciss die trend zweverig doorzet met 'Once More With Feeling'. 

DJ Car Keys, die deel uitmaakt van de Nederlandse popsensatie Goldband, maakt zijn debuut als soloproducer. 'Spinning' brengt de vibe er in met zijn 155-bpm, waar een looped hit-hat botst met psychedelische vocals.

Op 'Slash003' opent de Duitse producer DJ Hyperdrive in hyperdrive. 'Starbust' dramt lekker door en roept een retrofuturistische fantasie op. Amour Noirs 'Sunday Morning' is een ode aan de dansvloer, met glijdende synths en een opzwepende beat.

De in Bassiani woonachtige Newa teert met 'Acid Baby' op een staalharde technopuls, waarna Arman John voor 'Astral Recall' (een van KI/KI's meest gedraaide nummers van 2022) een stuwende beat koppelt aan een heldere melodie. 

Beide delen kwamen uit op 17 februari.

Tracklist

slash 001

  1. Peachlyfe - Sane & Awake
  2. Dj Lucid - Entry Plug
  3. Narciss - Once More With Feeling
  4. Dj Car Keys - Spinning

slash 002

  1. DJ Hyperdrive - Starbust
  2. Amour Noir - Sunday Morning
  3. Newa - Acid Baby
  4. Arman John - Astral Recall
Kopfoto: © slash

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête