Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Jamie xx

12/01/2024 / Evelyne Vanherf

Jamie xx is terug met een nieuwe single 'It's So Good'

De single komt als onderdeel van Chanel's nieuwe Coco Crush-campagne.

Jamie xx heeft een nieuw nummer uitgebracht It’s So Good. En wat zijn wij hier blij om! It’s So Good is het eerste solonummer van Jamie xx sinds 2022. Dat jaar deelde The xx-producer Let’s Do It Again en Kill Dem, evenals een remix van GMT van zijn bandgenoot Oliver Sim. Hoewel Jamie xx vorig jaar geen eigen nummers uitbracht, werkte hij voor de muziek wel samen met Skrillex en Romy. Zijn nieuwe single is een strakke dansvloersingle die de soundtrack vormt van Chanel's nieuwe Coco Crush-campagne.


Jamie xx brak voor het eerst door in de muziekscene als lid van The xx, dat hij in 2005 samen met zijn oude schoolvrienden Romy Madley Croft, Baria Qureshi en Oliver Sim oprichtte. De band werd al snel een bekende naam in de industrie. Het winnen van een schat aan fans met hits als Say Something Loving, Heart Skipped a Beat en Shelter

Met zijn muzikale carrière versterkt door zijn succes in The xx, maakte Jamie naam als producer op een aantal van hun nummers. Hoewel hij nog steeds deel uitmaakt van de band, heeft hij zich ook aan een aantal zijprojecten gewaagd als soloartiest, waarbij hij de eerste keer de naam Jamie xx gebruikte toen hij aan een promotiemix voor de groep werkte, waar hij drie remixen en een eigen album op zijn naam kreeg. Dit leidde ertoe dat de gepassioneerde muzikant gerenommeerd remixwerk deed voor topartiesten als Adele en Florence + The Machine

Al snel maakten zijn remixen furore in de industrie en trokken ze veel aandacht van critici en het publiek. Dit maakte de weg vrij voor zijn eerste album; We’re New Here, uitsluitend geproduceerd door Jamie xx. De plaat was een enorm succes en werd door critici als een meesterwerk beschouwd.

In 2023 werkte Jamie ook samen met Romy aan haar eigen solo-dancepopalbum Mid Air, waarbij ze samen met Fred Again en Stuart Price opnieuw de single Enjoy Your Life co-produceerde. Dit volgt op zijn productiewerk voor het debuut soloalbum Hideous Bastard uit 2022 van Oliver Sim van The xx.

Volgens Romy werken The xx aan een “spannend nieuw album.” Het aankomende album van de band volgt op het album I See You uit 2017. Iets om naar uit te kijken. 

Deze week loste Jamie de strakke dansvloersingle It's So Good, die de soundtrack vormt van Chanel's nieuwe Coco Crush-campagne. Van zodra je het nummer laat afspelen wil je het eigenlijk al opnieuw laten afspelen, en nog eens en nog eens. Eentje die blijft hangen, een vrolijke mood naar boven brengt en vier en een halve minuut stop-start-spanning en ontspanning opbouwt. Bekijk hieronder alvast de video van de nieuwe Coco Crush-campagne met It's So Good als soundtrack!

Kopfoto: ©

Jamie xx

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête