Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van DJ Mell G

14/08/2023 / Dieter Holvoet

DJ MELL G brengt een nieuwe, spacey electro-EP uit op haar label JUICY GANG RECORDS

Met haar eerste solorelease heeft ze het over het managen van haar geestelijke gezondheid in de muziekindustrie en het doorbreken van stigma's ten opzichte van BPD.

Welcome. Welcome to the dark side of life. Welcome to pain, the feeling that controls your whole body. The way you act, the way you move. The way you destroy yourself. The way you destroy others.

Met die woorden begint de intro van 'ISSUES', DJ MELL G's eerste solorelease op haar label JUICY GANG RECORDS. Een dramatische opbouw van onheilspellende energie en zware bassen die ontbreekt in scherpe electrobeats.

Sinds ze in 2020 haar rechtenstudie opgaf voor een full-time carrière in muziek is het heel snel gegaan voor de artieste. Terwijl ze zich in het begin eerder profileerde als een ghettotech-DJ (met o.a. deze heerlijke HÖR-set als resultaat), pivoteerde ze de afgelopen jaren naar electro en begon ze ook te touren en producen.

Zo'n ontluikende carrière in de muziekindustrie komt echter niet zonder uitdagingen, zeker niet als je zelf al last hebt van mentale gezondheidsproblemen. DJ MELL G slaagde er in deze uitdagingen om te keren en te gebruiken als inspiratie voor haar eerste EP: met 'ISSUES' brengt ze haar persoonlijke ervaring met Borderline Persoonlijkheidsstoornis over via een muzikaal verhaal vol electro.

Borderline Persoonlijkheidsstoornis beïnvloedt de manier waarop iemand denkt en voelt over zichzelf en anderen, wat uitdagingen veroorzaakt in het dagelijks leven. Hoewel het spectrum van BPD van persoon tot persoon verschilt, omvatten sommige symptomen problemen met het zelfbeeld, moeite met het beheersen van emoties en gedrag en het nastreven van een patroon van onstabiele relaties.

Ze gebruikt de uitdrukking 'loops' om de momenten te beschrijven waarop ze gevangen zit in een vicieuze cirkel van zelftwijfel, angst en zich vreemd voelen in haar eigen lichaam, waardoor ze haar vrienden en collega's om haar heen buitensluit.

Het is net alsof je in een achtbaan zit. Alles gaat even goed, maar dan begint het weer opnieuw. Ik haat mezelf zo erg dat ik ben zoals ik ben en waarom ik mijn gevoelens nooit onder controle heb. Daarna gebeurt alles weer opnieuw en word je helemaal gek. Je weet dat het op een gegeven moment weer zal stoppen, maar zolang je in de loop zit lijkt het onmogelijk.

ISSUES kwam op 20 juli uit op haar label JUICY GANG RECORDS en krijgt voorlopig alleen een digitale release.

Tracklist

  1. ISSUES (INTRO)
  2. DISTURBED MIND
  3. WHAT I FEAR
  4. GREATEST FEAR (2AM HOPE MIX)
  5. BORDERLINE
  6. BEYOND 70
Kopfoto: ©

Clara Borelli

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête