Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Modeselektor

20/08/2019 / Sophie Daniels

Pukkelpop 2019: de 5 key acts

Wie waren de elektronische uitschieters?

Midden augustus. Zowel de zomer als het festivalseizoen loopt op zijn einde, wat maar één ding kan betekenen: het is tijd voor Pukkelpop. Uniek dit jaar was de gooi naar het wereldrecord om der meeste lasers (320 om precies te zijn), het even wennen aan de Boiler die niet meer langs de Dancehall staat maar er tegenover én de Booth die dit jaar weer afgeladen vol stond (wij opperen voor een grotere stage volgend jaar!).

Maar daarnaast werden er ook heel wat vette acts op ons los gelaten. We zochten, schrapten, hadden onderweg hevige discussies en kwamen op deze 5 acts uit:

Avalon Emerson
De Booth stond afgeladen vol voor deze superster in wording. Geen tracktitel is te achterhalen omdat ze de nummers opknipt en razendsnel met de onderdelen jongleert in een omgekeerde volgorde. Avalon Emerson is de koningin van de eerste (echte) Pukkelpopnacht.

Modeselektor
Modeselektor heeft de toevoeging ‘live’ achter de naam op het affiche gekregen. Ze draaien dus ter plekke aan knopjes, waarmee remixen van veel tracks van het nieuwe album Who Else? tevoorschijn getoverd worden, met nog wat meer bass. Een track opbouwen en een paar keer op zijn tijd laten ontploffen – deze Berlijnse mixmeesters beheersen het na twintig jaar zo onderhand wel. Toppunt was zonder twijfel het moment waarop ze de millenial-anthem Who opgooiden.

Hunee
In 2016 stond 'ie al eens in de Booth, in 2019 mocht hij in een overvolle Boiler opdraven. Het is schouder aan schouder heen en weer zwabberen, en we voelen het zweet van de gasten naast ons tegen onze armen aan druppelen. Hunee zelf is on fire, met obscure Afrikaanse funkplaten die nergens té obscuur voelen. Hoogtepunt was 'A Greater Love' van Robert Owens en DJ Spen in de DJ Meme Classic remix.

Volvox
Ze is deel van dj-collectief Discwoman uit Brooklyn en stond vrijdag in de regenachtige Booth. Ze glibberde van kelderranden omhoog naar soms iets gladdere beats maar de stompen kwamen altijd hard aan. Ze ging voor stevige acid house, electro met zweepslagen van snares en doffe drums. Haar sound: industrieel, sexy en rauw met soms een melodieus randje. Haar set had bijna geen herkenbare platen en was toch super dansbaar. Chapeau!

Meute
In de Dancehall laat het Duits techno-infused-fanfaregeweld van Meute horen dat de xenogamie met beats van Âme (Rej) en Dennis Ferrer (Hey Hey, I Heard You Say) bijzonder aanstekelijk is. De zaal stond 20 minuten voor hun optreden al afgeladen vol, waardoor we verplicht achteraan plaats moesten nemen. Toch werden we helemaal meegesleurd in de - hou je vast - meute. Afsluiten deden ze met Laurent Garnier (The Man With The Red Face). Wij waren gelukkig.