Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
mind against

14/12/2017 / Sophie Daniels

#PREVIEW: De eerste solo-EP van Mind Against sinds 2014

Het succes van Mind Against is al enkele jaren in een stroomversnelling geraakt. Mind Against is het Italiaanse minimal/techno-concept rond de broertjes Alessandro & Federico Fognini. Ze staan garant voor prachtige releases met veel grote artiesten zoals Tale of Us, Aether en onze landgenoot Locked Groove.

De nieuwste telg van Mind Against is de Days Gone EP. Natuurlijk wordt de EP uitgebracht op het Berlijnse label van het moment voor melodische -en mysterieuze- techno, genaamd Afterlife. Afterlife is vorig jaar opgestart door het andere Italiaanse duo Tale of Us. Als je weet dat ondertussen Recondite, Stephan Bodzin, Vaal en heel wat ander talent de Afterlife-revue passeerden, dan besef je dat het alleen maar de goede kant op gaat met het label. Days Gone is, na Stephan Bodzin's Strand EP van 8 december, de tiende release op het Afterlife-label.

Je voelt de melancholische dromerigheid al in de titel. De twee tracks van Mind Against, de titeltrack Days Gone en Cloud Nine, laten je heerlijk mee zweven naar iets ongrijpbaars, iets waar je zelf een perceptie aan kan geven. Lange, intense synth-geluiden zorgen voor dit gevoel voor de luisteraar. Knap!
Daarnaast geeft Dystopian-lid Alex.Do ook een eigen interpretatie (lees: remix) van de track 'Cloud Nine',  met dezelfde intensiteit als de track van Mind Against.

Tracklist

01. Days Gone
02. Cloud Nine
03. Cloud Nine (Alex.Do Remix)

Luister hier alvast naar een stukje uit Days Gone.De release staat gepland op 19 januari 2018. Voor een set vol intense momenten en meer melodische techno van Mind Against, moet je op 31 december afzakken naar Kompass New Year's Rave.