Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Paradise City Festival

18/05/2017 / Sophie Daniels

Paradise City Festival: drie dagen dromerige techno en innovatie (23, 24, 25/06)

Aan het kasteel van Perk, vlakbij Vilvoorde, vindt eind juni de derde editie plaats van Paradise City Festival. Het is een festival dat vooral de klemtoon legt op ecologie en innovatie. Zo hebben ze alternatieven om hun festival zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Deze passie en toekomstvisie komen ook terug bij de organisatie, de (beloftevolle) artiesten en de liefdevolle sfeer die er op het festivalterrein aanwezig is. Bovendien kan je er ook genieten van culinaire hoogstandjes met dit jaar Sofie Dumont achter het fornuis, maar ook tal van fijne foodtrucks.

Tijdens Paradise City Festival is het vooral uitkijken naar een stevige hoeveelheid live performances. Op die manier wil het festival zich een unieke positionering geven tegenover andere festivals, maar willen ze het publiek ook terug kunnen laten genieten van een echt optreden. Dat geeft, volgens ons, steeds dat tikkeltje meer magie en extra interactie met het aanwezige publiek.

Op het programma staan geweldige live optredens zoals de melodische Duitser Gabriel Ananda, die al een pak ervaring heeft en samen met Maceo Plex en Dominik Eulberg al voor prachtige tracks zorgde.Sinners, de performance die N'To en Joachim Pastor samen op poten zetten, daalt ook neer op het kasteeldomein in Perk. Wij zijn benieuwd wat ze uit hun hoeden zullen toveren.
De Italiaanse girlpower komt dit keer van Giorgia Angiuli, met de nodige portie melodie en speelsheid zal ze het publiek ongetwijfeld naar haar hand zetten.

Als klap op de vuurpijl staat één van de beste live acts ter wereld dit jaar op Paradise City Festival: niemand minder dan de befaamde Recondite. Zijn sets zijn zo intiem en omverblazend tegelijk, dat je hem zeker niet mag missen.

Daarnaast maken ook HVOB, de minimal-Zweden Sebastian Mullaert & Ulf Eriksson, de Amerikaanse beat-producer Nosaj Thing en de Israëlische Moscoman hun opwachting op de live-stage van Paradise City Festival.
De live Belgen van deze editie zijn Harted, AMyn, Stavroz en SKY H1.Een elektronisch festival zou niets zijn zonder dj-sets en dat weten ze bij Paradise City als geen ander.
Om te starten zet Chigaco-legende Omar S met zijn aanstekelijke, vaak geniale producties nog eens voet aan wal in België en dat zullen we geweten hebben, een retrodansfeestje, dat ergens zweeft tussen house en disco, gegarandeerd.

Van de ene legende naar de volgende, want ook Innervisions-labelbaas Âme komt Paradise City tonen waarom zijn label één van meest toonaangevende is in het internationale circuit.
Een andere, aanwezige Innervisions-virtuoos is er eentje uit Frankrijk: Agoria zal op een swingende manier laten zien waarom de organisatie hem twee jaar op een rij boekt.

Van Frankrijk naar Spanje want dé man van het moment, John Talabot, zal de Perk-site komen decoreren met de ideale muziek om je zomer helemaal in te zetten. Zon, speciale sfeer en Talabot, wat wil een mens nog meer?Waar wij persoonlijk het meest naar uitkijken is de set van Konstantin Sibold b2b Kosme. Mijnheer Sibold is een grote naam als het aankomt op melodische techno, zo maakte hij al de gekende plaatjes Mutter en Madeleine en zorgt hij telkens voor een unieke passage. Hij brengt deze keer zijn maatje uit Lyon mee: Kosme.

Dit en zoveel meer 23, 24, 25 juni op het domein van Perk.

Hier vind je exact hoe het vorig jaar was!

De volledige programmatie per dag vind je hier.  Tickets zijn (gelukkig) nog beschikbaar.

Foto door Jon Verhoeft