Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

17/04/2021 / Sophie Daniels

#vaneigenbodem: al het belangrijkste nieuws uit eigen land (#3)

In #vaneigenbodem zetten we elke maand onze Belgen in de kijker. Wie bracht een nieuwe plaat uit, richtte een label of heeft gewoon iets leuks aan te kondigen? Al het nieuws, hier voor het rapen!

Thé Dansant maakt zich op voor de zomer

Ook deze zomer organiseert Thé Dansant gedurende de maanden juni, juli, augustus en september weer maandelijks een event. De locaties liggen al vast. Dat worden respectievelijk De Ster Sint-Niklaas, het Kasteel van Groot Bijgaerden, Domein 3 Fonteinen Vilvoorde en de Abdij van Villers-La-Ville. Enkel de exacte aantallen en de voorwaarden worden nog a la minute uitgewerkt. Daarna maken zij alle locaties bekend. Vorig jaar deden zij het in kleine bubbels van 5. Dit jaar lijkt er meer te kunnen.

Sigvard releaset op MATERIA

Begin deze maand bracht de onbekende producer Sigvard zijn eerste productie uit op he MATERIA label van Marco Bailey. De Mind Over Hats EP betreft 8 volwaardige dansvloergerichte technotracks.

Paradise Down by the Lake stelt events uit naar juni

In maart raakte bekend dat Paradise Down by the Lake voor de tweede keer op rij zou doorgaan ter vervanging van het Paradise City festival. Vijf weekends lang kunnen 400 bezoekers vanop een platform op de vijver genieten van dj-sets en live acts. Normaal gezien ging het concept op 1 mei al van start maar door de recente beslissingen van de overheid stellen ze hun bootfeestjes per direct uit naar begin juni. Dat maakten ze zopas bekend via Facebook

K-Deey heeft release beet op Tettix Records

Kim Durwael, in het technoleven eerder bekend als K-Deey, heeft heel wat leuke releases in het verschiet. Deze maand komt zijn EP uit op Tettix Records, in mei releaset hij op het label van Frank Zolex en eind mei komt er nog eentje aan op Techno Parade Music, het label van Czar. 

Het Veld: nieuwe culturele hotspot

De organisatie achter Contrair plant een nieuw concept dat op 12 mei van start gaat. Het Veld wordt een culturele ontmoetingsplaats in het midden van het maïsveld gelegen tussen de Autolei en de E313 te Wommelgem, grenzend aan het domein van evenementlocatie Les Jardins. Aankomende zomermaanden zal deze locatie ingericht worden als een open en multi-functionele plek waar onder andere concerten, theater, kindervoorstellingen, cabaret en feesten mogelijk zullen zijn. Lees hier alles over Het Veld.

Julian Muller start label met duorelease

Hij is in Frankrijk geboren maar tegenwoordig woonachtig te Brussel. Julian Muller starte begin deze maand zijn eigen label NALI en strikte de Noor MRD voor zijn eerste release. De EP ligt in de rekken op 12 mei.

Marco Bailey host show op HÖR

Deze vrijdag (23 april) host Marco Bailey een showcase op het wereldberoemde HÖR. In zijn kielzog: Héctor Oaks en Nene H.

Materia showcase HÖR

Charlotte De Witte releaset Formula EP

Op 29 april viert Charlotte de Witte de nieuwe EP met een livestream, waarvoor ze samenwerkt met Beatport, KNTXT én Formule 1. Niet zomaar een livestream. Eentje op de Autodromo Internazionale del Mugello in Toscane. Eigenaar van het wereldberoemde parcours? Ferrari. Alle praktische info over de livestream vind je hier. De tracks zelf kan je alvast op Beatport beluisteren.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête