Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

21/04/2021 / Sophie Daniels

Het Veld: nieuwe culturele hotspot op de grens van Wommelgem & Antwerpen

De organisatie achter Contrair plant nieuw concept

Door de alom gekende omstandigheden heeft de organisatie haar jaarlijks festival Contrair Open Air opnieuw een jaartje moeten uitstellen. De knaldrang was echter te groot om opnieuw een volledige zomer lang vanaf de zijlijn toe te kijken. Er werd dan ook gezocht naar een Corona-proof alternatief, en dat werd gevonden met Het Veld.

Het Veld wordt een culturele ontmoetingsplaats in het midden van het maïsveld gelegen tussen de Autolei en de E313 te Wommelgem, grenzend aan het domein van evenementlocatie Les Jardins. Aankomende zomermaanden zal deze locatie ingericht worden als een open en multi-functionele plek waar onder andere concerten, theater, kindervoorstellingen, cabaret en feesten mogelijk zullen zijn. 

Foodbar

Kort samengevat kan je er vanaf 12 mei vooral terecht voor een culinaire hap en een drankje. De organisatie slaat de handen in elkaar met Les Jardins en Zouterover voor de uitbating van een foodbar in een unieke setting aan een vijver, met zicht op Het Veld. Van woensdag tot en met zondag is Het Veld de uitgelezen plek voor een lekkere cocktail, een frisse pint en vooral een heerlijke maaltijd. Nick en Kevin van Zouterover wonnen het eerste seizoen van Grillmasters, het BBQ-programma op Vier gejureerd door Seppe Nobels en Peter De Clerq. 

Foodbar HET VELD

Feestprogramma

Naast foodbar behelst Het Veld ook een openlucht amfitheater dat in volle opbouw is. Hier worden normaal gezien vanaf juli concerten en feestjes georganiseerd. "In het slechtste geval gebeurt dat in bubbels, maar daar gaan we nog niet vanuit", aldus Massignani. Op het programma staan artiesten uit verschillende genres, van hiphop tot house. “We hebben al enkele nationale en internationale kleppers van artiesten kunnen bevestigen, maar communiceren hier pas later over.” Feesten zijn -zodra het mag- hier vast en zeker ook niet te missen en uiteraard neemt Contrair wekelijks een event voor haar rekening.