Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cera Khin

10/12/2019 / Sophie Daniels

#ONTDEKKINGVANDEMAAND: Cera Khin

Wie maakt furore en gaat het helemaal maken?

Na anderhalf jaar helemaal terug van weggeweest. In de #ontdekkingvandemaand gaan we op zoek naar een artiest die we denken dat volledig gaat doorbreken, of dat al aan het doen is, maar nog niet bekend is bij het grote publiek.

Deze maand is het nieuwe eclectische rave talent uit Berlijn Cera Khin aan de beurt. Oorspronkelijk komt ze uit Tunesië, maar tegenwoordig pendelt ze tussen Bristol en Berlijn. Dit jaar stond ze op Lente Kabinet, trad ze op in Berghain en deed ze een Boiler Room set. En dat terwijl ze drie jaar geleden nog nooit een plaat had opgelegd.

De eerste keer dat ze draaide was op een radioshow van Noods, een debuut voor haar maar ook voor de radioshow. Dat was de enige keer dat ze alleen draaide, sindsdien nodigt ze altijd gasten uit. Zo kwamen onder andere Peder Mannerfelt - ze vroeg hem via Twitter - en Christoph De Babalon een back tot back gastset draaien. Het werd zo een gewoonte dat ze het elke maand opnieuw herhaalde. Het is zelfs zo'n groot deel van haar leven geworden dat ze tijdens elke tournee er ook meteen een radioshow aan verbindt.

Vrijwel meteen na haar debuut start ze het label LazyTapes op. Waar de al net zo onnavolgbare Peder Mannerfelt vorig jaar zijn opwachting maakte. Het label brengt, zoals de naam het verklapt, enkel muziek uit op tape. De laatste tape dateert van november vorig jaar, een mixtape die ze samen met de Brit Ossia samenstelde.

Plays 'whatever the fuck she wants' is haar levenstandaard en beschrijft tegelijk hoe ze haar sets in elkaar ramt. Op Lente Kabinet, een festival dat bekend staat om hun house en disco line-up, zwoor ze bij harde techno en hardcore. Genres die haar al sinds haar jeugd inspireerden. Zo groeide ze op met artiesten als Coil en Nurse With Wound en heeft ze een voorliefde voor nineties rave.

Beluister hieronder een staaltje van haar kunsten.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête