Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Obscuur

19/12/2018 / Sophie Daniels

Obscuur viert feest voor het goede doel

Eigenlijk zijn er 3 goede redenen om naar dit feestje af te zakken. 1: Het is voor het goede doel, 2: de line-up met uitsluitend Belgische zwaargewichten, 3: het feest vindt plaats in de gloednieuwe feestbunker Gazo.

Je moet ze anno 2018 met een zaklamp zoeken en ze worden met uitsterven bedreigd, maar floreren doen ze nog altijd, plekken waar men samenkomt voor affiches die uitdagen, avonden die vertrekken vanuit idealisme. Obscuur is het samenwerkingsproject tussen Seba Lecompte (bekend van wijlen Decadance), Soren Aalberg en Tom Hades en kent op 22 december zijn comeback in de gloednieuwe Sint-Truidense technobunker Gazo. De Gazo site is een relatief nieuwe locatie in Sint-Truiden, waar vroeger de gasfabriek en de eerste bottelarij voor Coca Cola actief was. Nu zal de site vooral dienst doen als feestlocatie. In de geschiedenisboeken vinden we Obscuur terug als een concept dat door Soren Aalberg en Tom Hades werd opgericht, nu hebben ze een derde speler aan de haak geslagen. Het event is een offspin van hun label Segment Records, waarmee ze begin 2019 van start gaan. Segment Records afficheert zich als een label waar erfgoed, de muzikale nalatenschap van generaties voor ons, een weg naar nieuw publiek vindt. Op de affiche staan louter Belgische artiesten. Zo vinden we Tom Hades en Seba Lecompte terug. Soren Aalberg zal er na een paar jaar afwezigheid ook weer staan, met de steun van Goldfox en Stanny Franssen. Als goed doel koos Obscuur voor Kom Op Tegen Kanker omdat de mensen achter de organisatie al vaak met kanker te maken hebben gehad. Ze hebben naasten verloren aan deze ziekte, maar ook hebben ze vrienden en familie na een lange moeilijke periode kanker weten overwinnen. Daarom vind de crew van Obscuur het heel belangrijk dat er voortdurend onderzoek wordt gedaan naar nieuwe diagnosemiddelen en behandelingen.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête