Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

23/05/2019 / Sophie Daniels

Horst geeft met Horst Lab ruimte aan muzikaal talent

Horst Lab is een platform voor experiment, co-creatie en creatieve talentontwikkeling. 

Horst kondigde zonet een nieuw concept aan om jong talent een plek voor hun creativiteit te bieden. Zoals ze het in hun persbericht omschrijven: 'Een omgeving waarin invloedrijke pioniers en outcasts de volgende generatie jonge creatievelingen inspireren. In juli en augustus opent een eerste reeks van vier Labs voor meer dan 100 internationale, jonge creatievelingen.'

Music Lab
Het Music Lab gaat door van 10 tot 14 juli en bied jonge muzikanten de kans aan om hun talent te ontplooien. De sterren van morgen kunnen verschillende workshops volgen en worden bijgestaan door verschillende coaches. Zo staan onder andere StuBru huis-dj Lefto, oprichter van Trouw - 's werelds bekendste nachtclub - Olaf Boswijk en Discwoman-founder Frankie Decaiza Hutchinson paraat. Voor niet meteen weet wie deze laatste is: Discwoman is een collectief uit New York dat inmiddels bestaat uit een wereldwijd netwerk van talentvolle cis-, transvrouwen en non-binary personen die als dj of producer actief zijn binnen de elektronische muziek. Naast het verspreiden van goede muziek heeft Discwoman een bredere, politieke agenda. Ze bestrijden met woord en daad de door witte mannen gedomineerde clubscene. 

Alle Labs gaan door op de ASIAT-site in Vilvoorde en zijn bedoeld voor iedereen met een voorliefde voor kunst, architectuur, design of muziek en veel goesting om betrokken te zijn bij de evolutie van die werelden. De deadline om je aan te melden voor een Lab is 29 mei.

Een overzicht van de Labs & data:

Music Lab 10-14 juli 2019
Design Lab 8-14 juli 2019
Architecture Lab 3-14 juli 2019
Art Lab 1 25 juli 2019
Art Lab 2 8 augustus 2019
Art Lab 3 28 augustus 2019

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête