Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Colin Benders

27/10/2020 / Sophie Daniels

Colin Benders geeft 4.000 vinylplaten weg

Een klein cadeautje voor zijn Discord-community.

Voor Colin Benders is spelen en componeren eigenlijk precies hetzelfde. Zeven jaar geleden vond Benders het perfecte instrument om deze unieke gave verder te ontplooien: de modulaire synth. Van polyfonische, harmonieuze stukken tot aan minimale techno, Benders bejegent muziek als individuele momentopname zonder zich aan te passen aan de strakke cyclus van het optreden en opnemen.

Midden in de coronacrisis startte Benders een nieuwe creatieve broedplaats. Hij begon te streamen, zoals hij zijn carrière met de modular synthesizer een paar jaar geleden ook begon. En om in de tussentijd een beetje met mensen in gesprek te blijven, startte hij een Discord-kanaal. Dat kanaal heeft vandaag al meer dan 5.000 (!) mensen bereikt, over de hele wereld.

Colin zette zijn hele audiobibliotheek online en liet de groep er op los. Mensen begonnen remixen te maken, gingen samenwerkingen met elkaar aan, gaven feedback, ontwierpen artwork, ... Al dat werk bundelde hij in een vinylplaat die hij op de koop toe nog gratis weggeeft ook. Waarom zou je denken? Dat kost al snel een dikke 10 à 15.000 euro. Geld dat hij normaal wou spenderen aan zijn volgende platen.

'Zij hebben veel invloed gehad op de muziek. Ik kan het niet meer los zien van de groep mensen waarmee ik dit jaar doorgebracht heb. Ik dacht eerst nog aan een soort pay what you want systeem, maar ik wil gewoon dat ze het hebben.' aldus Benders.

Ook een vinyl bemachtigen? Claim 'em hier.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête