Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Roman Flügel

01/09/2016 / Sophie Daniels

Roman Flügel komt met nieuw album

Nieuwe muziek van Roman Flügel is altijd iets om vrolijk van te worden. Na twee soloalbums, Fatty Folders en Happiness is Happening, is ook het derde soloalbum van deze heer op komst. Eind oktober komt Roman Flügel met zijn nieuw album All The Right Noises op de proppen.

Sinds de vroege jaren '90 heeft de Duitser een indrukwekkende discografie opgebouwd waar de kwaliteit en veelzijdigheid vanaf druipt. De mystieke Flügel heeft zich muzikaal nooit geconformeerd en heeft een legio aan collectieven en aliassen opgebouwd zoals Roman IV, Eight Miles High, Acid Jesus en het alombekende Alter Ego.

De plaat zal niet volstaan met harde dancefloor killers, maar werd eerder gemaakt om te luisteren op rustige plekken. Sommige nummers werden ook live gemaakt, en er werd daarna nooit meer aan gesleuteld. Het zijn stuk voor stuk nummers die je doen kalmeren na een hevig weekend, en dat is ook waar Roman Flügel na ettelijke jaren op de dansvloer te staan nood aan heeft gekregen.
 

To me the studio work is a welcome alternation from my DJ sets during the weekends. This time the opposition even goes so far, that I partially bypass obvious beats and even the classic 4/4 scheme is often avoided.


Voor ons is het album alleszins geslaagd. Het hoeft niet altijd beukende techno te zijn.
 

Tracklist

  1. Fantasy
  2. The Mighty Suns
  3. Dead Idols
  4. Nameless Lake
  5. Warm and Dewy
  6. Dust
  7. Believers
  8. All The Right Noises
  9. Planet Zorg
  10. Life Tends To Come And Go

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête