Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Markus Suckut

01/02/2017 / Sophie Daniels

Resist wordt tweede album van Markus Suckut

Resist is het tweede album van Markus Suckut op EXILE, een label dat hij samen runt met technoveteraan Johannes Heil. Als je weet dat deze man eerder releases uitbracht op Rekids, SCKT en Figure en al behoorlijk wat remixen voor zijn rekening nam voor artiesten als Radio Slave en Slam, dan weet je dat we hier spreken over vakmanschap.

Voor zijn nieuwe album gaat Markus verder met zijn gestripte variant van techno. Het openingsnummer zet meteen de toon voor de rest van het album. We horen een zachte percussie en een repetitieve sample terwijl een stem vertelt over de evolutie en het ontstaan van het leven. Dan sluipt er langzaam en drumbeat in het verhaal. Vanaf dan volgt er een trip naar de donkerste uithoeken van het techno universum. Rommelende baslijnen, ruwe en ongepolijste beats met daarover repetitieve ritmes en mysterieuze strings en samples.

Resist is een album van negen pareltjes van hypnotische techno. Vanaf 7 maart op 2 x 12” en digitaal te verkrijgen.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête