Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dexter

20/02/2019 / Sophie Daniels

De Plantage invites Dexter: Nederlandse electrotrots

Maar wie is dat nu eigenlijk, die Dexter?

Typ zijn naam in op Google en je vindt info over de Grammy-winnende gelijknamige dramaserie. Typ zijn naam in op YouTube en je wordt overvallen door filmpjes van een Chinese vrouwelijke dj met gemiddeld 50K views per video. Zijn Instagram? Daar staan twee foto's op die dateren uit 2016. De man is haast onvindbaar op het internet. En dat is zonde.

Dexter is het alter ego van producer Remy Verheijen. Hij zit bij een van Hollands meest gerenommeerde labels, Clone Records, en draait speelse electro met een internationaal allure. Verheijen is sinds het begin van de jaren negentig actief als producer en dj. Zijn producties komen uit op toplabels als Rush Hour en Ostgut Ton en zijn dynamische live-sets worden tot ver buiten Nederland gewaardeerd. Met zijn electroproducties 'Intruder' en 'I Don't Care' verovert hij in no time een cultstatus. Twee EP's die trouwens getekend werden op Klakson, het label van BFF Steffi én hemzelf. Vrienden en collega producers noemen hem een purist, een echte studionerd. Hij bulkt van het talent en is een veelgevraagde sparringspartner in de studio.

Op vrijdag 22 februari zie je onze Noorderbuur aan het werk in De Plantage, een thuis voor broeierige, warme escapades dat zich huisvest in De Serre in Hasselt (tickets vind je hier!). DMT Lemons en Goldfox zijn supportact en ook zeker niet van de minste.

Wij proberen Dexter te schetsen aan de hand van vijf tracks.

Fischerspooner - Emerge (Dexter Remix)

Dexter - In My House

Dexter - Bo-Dyned

Dexter - D-Funked 

Dexter - Redbox

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête