Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Muziekodroom

08/01/2024 / Sophie Daniels

Muziekodroom krijgt nieuwe invulling

De Serre en Absolutely Free Festival slaan de handen in elkaar om de Hasseltse venue nieuw leven in te blazen.

De Muziekodroom - beter bekend als MOD - was jarenlangs dé broedplaats in Limburg voor opkomend en lokaal talent. In 2022 moesten ze noodgedwongen de deuren sluiten en bleef er een grote leegte in de Hasseltse muziekscene achter.

Jongerencultuurhuis De Serre en het Genkse Absolutely Free Festival slaan nu de handen in elkaar om in de gebouwen van de voormalige muziekclub opnieuw leven te blazen. Ze krijgen hiervoor steun van de stad Hasselt en hogeschool PXL.

Samen bouwen beide organisaties via de vzw Bootstraat 9 vanaf februari op eigen houtje aan een creatief centrum voor jongeren en voor cultuur. Een vernieuwende plek waar dus niet alleen het podium centraal staat, maar ook plaats is voor talentenontwikkeling en ontmoeting tussen jongeren.

De start van 'Bootstraat' zou volgens de initiatiefnemers veel betekenen voor de muziek in de hele provincie. “Niet alleen voor de muziek in Hasselt, maar ook voor in heel Limburg en ver daarbuiten is het belangrijk dat artiesten een ontmoetingsplek hebben, een podium vinden en van elkaar kunnen leren”, vertelt Lennart Janssen (AFF).

De werking van De Serre verhuist stapsgewijs naar de nieuwe locatie, tegen het najaar is de verhuizing definitief. AFF organiseert al enkele concerten in het voorjaar 2024.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête