Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
45Toeren 2023

28/08/2024 / Dieter Holvoet

Laatste kans: stuur je mixtape op naar 45Toeren en win een plaatsje in hun bootcamp

Dé kans om je DJ-carrière een versnelling hoger te schakelen.

Het Depot is terug met de zesde editie van 45Toeren, een kansenparcours en bootcamp waarin ze in samenwerking met VI.BE op zoek gaan naar de beste opkomende DJ's van vandaag.

Hoe werkt het?

Stuur voor 2 september je mixtape door via vi.be. Minimum 30 minuten, maximum 60 minuten en alle (elektronische) genres zijn welkom. Uit deze inzendingen kiezen de coaches - Aroh, Bibi Seck, séa en Susobrino - 12 artiesten die tijdens de voorronde op 29 september in Stelplaats (Leuven) het beste van zichzelf zullen kunnen geven. Op het einde van die avond wordt er dan beslist welke acht finalisten hun plek hebben verdiend op de vierdaagse bootcamp.

Tips nodig? Wij vroegen coach Aroh waar hij zoal belang aan gaat hechten bij het reviewen van de mixtapes:  

Persoonlijk ga ik op zoek naar deelnemers met een unieke sound. Dat klinkt misschien wat cliché, maar voor mij gaat het niet persé om iemand die DJ-technisch al heel ver staat. Ik ben eerder op zoek naar kandidaten die een muzikale feeling hebben die je niet elke dag tegenkomt. Uiteraard heb ik niets tegen het spelen van de trending tracks van het moment, maar dan wel graag in combinatie met wat tracks die er echt uitspringen of die ik niet zou verwachten! Zeker in een online mixtape (waarbij de crowd minder een rol speelt) denk ik dat de deelnemers echt wel breed mogen gaan in hun selectie om te tonen wat er allemaal binnen hun sound in hun platenkast/Rekordboxcollectie zit.

Aroh
DJ en 45Toeren-coach

Het bootcamp

De acht deelnemers én coaches zullen van 4 t/m 7 november samen in de Ardennen vertoeven. Overdag komen er verschillende workshops aan bod en is er ruimte voor netwerken en filosoferen. ’s Avonds vertalen de deelnemers hun opgedane inspiratie en kennis naar de draaitafels. Op dag vier kiezen de coaches elk twee deelnemers waarmee 45Toeren een natraject zal uitzetten en inkleuren met hun kennis, tips en advies. Benieuwd naar hoe de vorige editie er uit zag? Check dan zeker het verslag.

Waar wacht je nog op?

Binnen vier dagen sluiten de inzendingen, dus maak werk van die DJ-mix en stuur hem zeker op tijd op!

Schrijf je in
Kopfoto: © Het Depot