Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Joyhauser

20/03/2018 / Sophie Daniels

Deze Belgen zie je komende zomer op Extrema Outdoor Belgium 2018

Het lijstje met Belgen op de affiche van Extrema Outdoor is geweldig lang. Naast internationale grootmachten als Adam Beyer, Dax J en Len Faki, staan er ook heel wat Belgen op de affiche. Het muziekfestival in Houthalen staat hoe dan ook bekend om elk jaar een deel van zijn line-up te vullen met Belgisch talent. Wij kozen 7 Belgische artiesten die zeker het checken waard zijn.

Amelie Lens

Sinds haar debuut EP op het Italiaanse Lyase Records en haar samenwerking met het Berlijne powerduo Pan-Pot is alles in een stroomversnelling gekomen voor de Antwerpse. Ze is één van de grootste exportproducten die België tegenwoordig te bieden heeft en draait ieder weekend wel in een ander land. Maar wanneer ze in België is, moet je haar gewoon checken.

https://www.youtube.com/watch?v=4ollgP4iCm0

Corvus Ex

Gaat door het leven als resident van Kompass in Gent en deelde zoal line-ups met artiesten als Bjarki, Rødhåd en Yotam Avni. Extrema Outdoor wordt het eerste festival waar hij ooit gaat draaien. Zeker iemand om in de gaten te houden deze zomer!



Farrago

Deze producer is aan een stijle opmars bezig in de muziekindustrie. Sam Deliaert, die voordien achter Talbot Wood en Gaust schuilging, staat bekend als een erg talentrijke producer en tekende vorig jaar op het prestigieuze ARTS-label.  Invloeden uit acid, trance en techno combineert hij met de nieuwe Berlijnse sound.



Cellini

We tipten deze jongeman twee jaar geleden al, en nu wordt hij volop gesteund door Amelie Lens én heeft hij zijn eigen avond in de Fuse. Hij bracht kort geleden zijn eerste EP uit op Lyase Records, het label waar ook Amelie Lens haar debuut maakte. Iemand wiens naam je deze zomer op heel wat festivals zal zien prijken.

https://www.youtube.com/watch?v=zqVfseH1dbA

Milo Spykers

Veel weten we nog niet van hem. Wel dat hij onder de hoede van Farrago zit en men al tot in Melbourne uit z'n dak gaat op zijn muziek. Hij staat eind maart in Labyrinth op de line-up met Ben Klock en Amelie Lens tijdens haar concept Exhale. Dat het helemaal goed komt met deze jongen, staat dus al vast.



Klaps

Thomas Klaps is een jonge Limburger wiens eerste productie, 'Captivating', grijs gedraaid wordt door Pan-Pot. Daarnaast werkt 'ie ook mee achter de colissen en op de planken van de muziekevenementen Doenker, Floorfiller en Aftrwhat. Moeten we nog meer zeggen?



Joyhauser

De jongens van Joyhauser gelden al jaren als één van de meest invloedrijke dj's en producers uit Limburg. Ze brachten laatst nog een release uit op Hush & Sleep's label Ellora en mochten in het verleden ook releasen op het Floorfiller label. Clint Stewart nodigde hen zelfs als derde gast, na Pan-Pot en Gregor Tresher, uit voor zijn Space Safari Expeditions. Een kwestie van tijd dus vooraleer het internationale publiek hen leert kennen.



Naast deze artiesten zetten ze onder meer Jerrymore, Deecoy, Massimo Mephisto en Ode Maen de planken. Ook Amyn mag op het festival zijn uitstekende ep en eclectische live reputatie uittesten.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête