Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kobosil

11/05/2018 / Sophie Daniels

Aftellen naar Extrema Outdoor Belgium: wie moet op je must see lijst staan?

Over één week is het weer zo ver. Hét festival dat de Belgische festivalzomer op gang trapt in België. Er staan heel wat artiesten op de line-up en het is onmogelijk om van iedereen een glimp op te vangen. Daarom stelden wij een top vijf samen van artiesten die zeker op je checklist moeten staan. Aanschouw.

Dax J

Deze in Groot-Brittannië geboren en in Duitsland wonende sloopkogel en founder van het Monnom Black label zal er op Extrema uiteraard weer alles aan doen om je te laten smeken om een astma-puffer. Dax J maakt geen techno, hij maakt muzikale bommen, granaten en kruisrakketten. Verwacht een gigantisch hoog BPM, een moordend harde bas en neem een proper onderbroek mee. Je bent gewaarschuwd.

Pole Folder

Benoit Franquet beter bekend als Pole Folder is een Belgische artiest, gevestigd in Brussel. Als voormalig protégée van de Britse John Digweed, stond Pole Folder in 2001 in de schijnwerpers als dé opkomende producer van de Europese progressieve house community. Tegenwoordig staat hij vooral in Nederland achter de decks en heeft hij nog niet zoveel naam gemaakt in België. Tijd om daar verandering in te brengen.

Kobosil

Kobosil draait mee in de Ostgut Ton stal, en dan word je al heel vroeg opgepikt. Al vanaf 2014 reist hij mee met de Dettmanns en Klocks van deze wereld en rijgt hij de fantastische platen aan elkaar. Vorig jaar stond hij ook al op Extrema en zette hij een geniale set neer. Deze zomer staat hij op nog geen enkel Belgisch festival geboekt naast Extrema Outdoor Belgium. Een must om uit te checken dus!

Setaoc Mass

De in het Verenigd Koninkrijk geboren producer, die zijn tijd verdeelt tussen Manchester en Berlijn, heeft het afgelopen jaar een enorme opmars gemaakt. Prominente releases op Len Faki's Figure en zijn eigen label SK Eleven hebben hem geholpen om het internationale podium te bereiken. Ook z'n release samen met Matrixxman ging niet zonder slag of stoot voorbij en was in 2017 één van de platen van het jaar.

Tijana T

Een paar jaar geleden was ze nog tv-presentator, haar eigen redacteur én journalist, inmiddels vliegt Tijana T de hele wereld over als dj. De Servische Tijana T behoort tot de kern van het beruchte Dystopian collectief uit Berlijn en beukt haar onder de vleugels van Rødhåd een baan hogerop. We tipten haar begin dit jaar als dé artiest om in't oog te houden in 2018 en na haar doortocht op o.a. Dekmantel afgelopen zomer haalt Extrema Outdoor haar van de wishlist. Met powertechno komt ze heel het kot afbreken.

De Belgen die je ook zeker moet zien vind je hier.

Extrema Outdoor vindt plaats van 18 tot en met 20 mei - dat is het Pinksterweekend -, in Houthalen-Helchteren. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar. Wees wel snel, vorig jaar hing het sold out bordje al snel uit.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête