Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

30/10/2016 / Sophie Daniels

Coincidence verenigt zijn krachten met 12 producers op nieuwe compilatie

Als label krijg je honderden demo's opgestuurd, als het al geen duizenden zijn. De meeste demo's worden niet eens degelijk beluisterd door de overload. En daar wou Coincidence iets aan doen. Ze lanceerden een oproep waarbij -vooral onbekende- producers de kans kregen een demo op te sturen. Uit alle inzendingen kozen ze er 12. Allemaal gebundeld onder de toepasselijke naam Twelve.

In de compilatie vinden we vooral jonge producers terug die de kans kregen hun talent eens te tonen op een groot label. Brookes en Stu & Brew zijn de namen die ons het eerst in het oog springen. Stu & Brew kennen we van hun Greed EP, waarvoor Ben Solar die geweldige remix voor zijn rekening nam. Brookes zit bij het Kryptonight collectief dat al veel grote underground namen naar België wist te halen.

Na het beluisteren van de twaalf nummers vallen vooral tracks als Monitoring System van Def4z, Barnum van Noetik en Phantoms van Stu & Brew bij ons in de smaak. Ook Holldën met Sovereign en JC Laurent met We Don't Trust behoren tot onze favorieten. Stevige techno van jong grut.

Als kers op de taart geeft Coincidence een exclusief vinyl pack weg van de compilatie. Een heuse limited edition want er wordt maar één vinyl pack van de compilatie gemaakt. Wil jij binnenkort de enige in de wereld zijn die de Twelve compilatie op zijn platenspeler mag leggen? Hier kan je meedingen naar de prijs.

Tracklist

GZ - Finding (Original Mix)
Def4z - Monitoring System (Original Mix)
Matt Matter - Substances (Original Mix)
Mimik - Trend (Original Mix)
JC Laurent - We Don't Trust (Original Mix)
J.Sintax - Insan2 (Original Mix)
Brookes - My Head On A Monday Morning (Original Mix)
Noetik - Barnum (Original Mix)
Squadrum - Pydna (Original Mix)
Ritsaert - Realeash (Original Mix)
Stu & Brew - Phantoms (Original Mix)
Holldën - Sovereign (Original Mix)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête