Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

05/10/2016 / Sophie Daniels

10 Nederlandse artiesten die je moét leren kennen

Dat Nederland al jaren de broeikas is van dj-talent en toonaangevend is op het gebied van dansmuziek, is ons al langer bekend. Naast gevestigde waarden zoals Egbert, De Sluwe Vos en Bas Mooy komt er ook nog heel wat jong talent aan de oppervlakte piepen. TAFKAMP tipten we al, maar hier zijn nog 10 talenten die je moet ontdekken!

Haeken


Het nieuwe alias van De Sluwe Vos waarmee 'ie net iet harder gaat. Was deze zomer vast meubilair op heel wat Nederlandse festivals zoals Awakenings Festival, DGTL, Chateau Techno, We Are Electric tot Planet Rose en Rotterdamse Rave. Met een alom gerespecteerd album onder de arm worden ook zijn nieuwste producties inmiddels opgepikt door heavyhitters als Rod Malmok & Tripeo. 2016 is nu al het jaar van Haeken.


Ringo


Ringo draait rauwe techno met veel melodieën en staat bekend om z'n livesets. Hij is een gegeerd goedje aan het worden in Nederland en zijn naam schittert de laatste tijd op de mooiste affiches. BASIS, de Utrechtse technotempel, stelde voor of Ansome een all-nighter wilde doen in de club, maar hij wou dat enkel met Ringo. Zegt genoeg, toch?


Lapien


Met releases op Delsin, Prologue en DVS1's Mistress Recordings kan je het niet anders dan goed doen. Lapien is een in Berlijn gevestigde producer, de ene helft van het technoduo Artefact en nog een handvol andere alter ego's. Zijn kwaliteit? Melodisch getinte techno.


Remco Beekwilder


Relatief nieuw in de technowereld. Zijn laatste release was er eentje op strangers label Self Reflektion genaamd 10th Planet EP en kon Marcel Dettmann, Dave Clarke en Chris Liebing al meteen bekoren. Zijn handelsmerk? Dynamisch, mechanisch met zijn oh zo herkenbare acid sound. Zijn set van op Spatial Outdoor staat hier al dagen op repeat.


stranger


Getipt als één van de best bewaarde geheimen in de Rotterdamse technoscene. stranger heeft er een bewogen jaar opzitten. Met gigs op alle belangrijke techno events zoals Awakenings, Tresor en Reaktor en zijn eigen label Self Reflektion en Paling Trax, is hij iemand om goed in de gaten te houden!


Albert van Abbe


Sound designer, label eigenaar van NO COMMENT en VANABBE, grafisch vormgever, DRUM organisator, underdog en ook nog eens een geraffineerde dj. Internationaal gelauwerd vanwege zijn strakke producties onder zijn acidtechno alias Datasmok en een graag-geziene gast op Awakenings en in de Berghain. Samenwerken doet hij maar al te graag, bijvoorbeeld met Abdullah Rashim, Convextion, Sleeparchive, Kangding Ray en Gerald Donald. Ik denk niet dat we meer hoeven te zeggen.


Doka


Eén van de favoriete producers van Darko Esser aka Tripeo en bracht al releases uit op Semantica Records, Wolfskuil Records en BALANS -het label van Darko Esser. Hij is zelf ook labelbaas van Konstrukt en bracht daarop werk van Cassegrain, Sendai, Artefakt en Evigt Mörker. Doka draait en produceert al meer dan tien jaar melodieuze techno met een rauw randje. Zijn tracks worden gedraaid door DVS1, LB Dub Corps, Laurent Garnier en Sandrien, en voor zijn eigen feesten in Heerlen heeft hij namen geboekt als Marcel Dettmann, Speedy J, Surgeon en James Ruskin.


Mirella Kroes


Mirella Kroes is het grootste vrouwelijke technotalent van Nederland. Haar dj-sets vol diepe techno vinden niet alleen de weg in het Nederlandse club- en festivalcircuit, maar ook in het buitenland is ze steeds vaker te vinden. Ze draaide ze in gerenommeerde clubs als Trouw en Doornroosje, naast festivals als Awakenings en Welcome To the Future. Haar genre? De slome, hypnotiserende techno.


Tim Wolff


Tim Wolff is een vaak geziene diskjockey in Amsterdam. Hij stond al ettelijke keren op de affiche van Awakenings en ook zijn releases doen het goed. Hij zit misschien al wat langer in de scene, maar wij leerden hem het afgelopen jaar pas kennen. Zijn tracks worden door 's werelds grootste dj's gedraaid en ook Dave Clarke is grote fan van de man.


Sinfol


Aanstormend technotalent dat sinds 2012 resident is bij de grote Reakor Events. Sinds het ontstaan van het Anagram label in 2014 gaat Sinfol harder dan ooit te voren, met kneiter harde releases op zijn eigen label timmert hij hard aan zijn weg als producer. Iemand die de vaderlandse techno eer hoog zal houden in de toekomst.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête