Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kozzmozz

12/03/2017 / Fay Haelterman

Kozzmozz verwent kenners met line-up

15 april gaat de volgende editie van Kozzmozz door in de Vooruit. Het concept staat al meer dan 20 jaar garant voor live kwaliteit en dat is deze keer niet anders. Al hebben ze deze keer wel extra ingezet op kennerstechno. Geen line-up voor de toevallige techno-toerist, maar eentje die de connaisseurs doet watertanden. 

‘De J’kes’ zou misschien kunnen doorgaan als een onoriginele bende huisvaders die deelneemt aan de jaarlijkse kermisquiz van Langemark-Poelkapelle of je zou het kunnen gebruiken om te verwijzen naar het album van Dax J, dat verscheen op het label van Speedy J, Electric Deluxe.

Hij zou eigenlijk net zo goed op Retro Acid kunnen staan, want met het album, Illusions of Power kondigt hij niet zomaar de terugkeer van acid aan. De manier waarop hij het aankondigt is het equivalent van een megafoon die met een sirene tegen je oor wordt geduwd en Dax J die erdoor brult: “TROUWENS, IK DRAAI NU ECHT VEEL ACID HE!” En het trekt nog op iets ook, om het op z'n zachts te zeggen. We zijn dus su-per-benieuwd naar zijn set op Kozzmozz.

Maar Dax J verdient niet alle pluimen. Nog iets om naar uit te kijken is de back to back set van Vatican Shadow en Ancient Methods. Die laatste is vooral bekend voor het combineren van techno met industrial en EBM - eigenlijk dus een beetje het beste van de jaren negentig én het beste van de jaren tachtig. Daar past zeker het ouder oeuvre van Vatican Shadow (een pak bekender onder zijn alias Prurient) bij: hij creëerde vooral noisy en meer experimentele klanken, waar langzaamaan meer en meer elektronische invloeden in verwerkt werden.

https://www.youtube.com/watch?v=3c9FrMgcgLc

Dit is dus het ideale duo om een nieuwe interpretatie aan techno te geven, of is het juist een heel oude? We weten het op den duur niet meer. Ten slotte maakt de ambigue Headless Horseman het lijstje van de headliners af. Harde techno die geïnspireerd wordt op folkloristische tradities: durf nu nog maar eens zeggen dat techno geen inhoud heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=Qqz0r6UP6NA

Residents Kr!z en Spacid hebben geen tien- maar een honderdrittenkaart gekocht voor Kozzmozz. Je mag altijd verwachten dat ze het feest openen en afsluiten. 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête