Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Bjarki

25/04/2018 / Sophie Daniels

Kompass viert tweede verjaardag met Bjarki

Het tweede levensjaar van Kompass wordt op zaterdag 28 april gevierd met Bjarki, Terence Fixmer, Yotam Avni en resident Corvus Ex.

Het beroemde muziekmagazine Rolling Stone nam Bjarki in augustus 2014 op in de rubriek tien nieuwe aanstormende talenten. Vier jaar later heeft hij z'n heldenstatus meer dan waargemaakt. De Ijslandse producer is beste maatjes met Nina Kraviz, is baas van z'n eigen label bbbbbb en staat er om bekend heel verrassend de hoek uit te komen.

Maar we zagen ook al sets van de man die vol gestompt zaten met breakbeats en atmosferische tracks. Je weet dus niet altijd wat te verwachten van deze man. Wat wel zeker vast staat is dat het een set zal worden die je niet snel zal vergeten.

Terence Fixmer daarentegen zit al wat langer in het vak. Hij produceert al ruim 20 jaar en zeker de helft daarvan draait hij mee in de absolute top, maar van gas terug nemen is absoluut geen sprake. Zijn eerste productie verscheen onder één van zijne vele aliassen Cyborg op het Belgische Diki Records. Later veranderde hij nog een aantal keer van naam tot hij in 1999 gewoon bij Terence Fixmer belandde. Deze Parijse producer weet iedere dansvloer te betoveren met zijn unieke sound.

Derde headliner van dienst is de Israëlische producer Yotam Avni. Hij dook begin dit jaar nog op in ons lijstje om zeker in de gaten te houden in 2018 en rijgt de releases aan elkaar voor labels als Innervisions, Lucy’s paradepaardje Stroboscopic Artefacts en recent nog voor het Hotflush Recordings van Scuba.

Wie ook zeker niet mag ontbreken is resident Corvus Ex. We tipten hem ook al als act om te checken om Extrema Outdoor. De Gentenaar heeft een solide reputatie opgebouwd als technokanon en sluit soundwise naadloos aan op de andere headliners.

Als kers op de taart kan je ook volledig gratis deel uit maken van dit event.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête