Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Klaps

16/10/2018 / Sophie Daniels

Klaps: "Ik ben blij dat de eerste EP er eindelijk staat"

Op Kwijt neemt Klaps je mee naar Amsterdam om drie uur ’s nachts.

Tamelijk onverwacht viel deze week Kwijt uit de lucht, de eerste full release van Klaps en zijn debuut op het Belgische Tabulat, dat hem binnen hengelde na zijn bejubelde track 'Captivating' (vooral Pan-Pot was grote fan).

Tegelijkertijd maakte de selfmade muzikant naam met explosieve, pulserende sets waarin hij als een wervelwind door de zaal/festivalweide joeg. Hij is iemand die met een rasp langs het techno-genre rent en tegelijkertijd de wonderlijkste melodieën uit zijn allesetende samplers trekt.

Drie tracks staan er op Kwijt, die op verschillende tempi het midden tussen techno en acid bewandelen. "Ik ben blij dat de eerste EP er eindelijk staat. Het heeft lang geduurd. Het nummer 'Kwijt' heb ik ergens eind 2016 gemaakt. 'Quack' was in het begin van dit jaar al af. Ik heb vooral geleerd dat een EP uitbrengen niet al te simpel is en er veel extra werk bij komt kijken buiten het producen van een track", aldus Klaps.

Voor de titeltrack 'Kwijt' strikte Klaps het Nederlandse Hush & Sleep, een duo dat al ervaring insloeg op labels als Second State, Etruria Beat, Suara en Virgo.

Tracklist

A Kwijt
B Quak
C Kwijt (Hush & Sleep rave remix)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête