Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
KiNK

08/12/2016 / Sophie Daniels

KiNK is live-koning in RA Poll

Voor het tweede jaar op rij is de Bulgaarse knoppenspecialist KiNK verkozen tot beste live performer van het jaar 2016. Niet moeilijk als je weet dat hij een analoge freak is, zowel voor KiNK als voor zijn alter ego Cyrillic. Als je ergens op een podium een hele lading aan instrumenten, controllers en drummachines ziet staan, is de kans groot dat KiNK aanwezig is.

Het verbazingwekkende aan Kink is hoe hij samenwerkt met mensen in zijn shows. Iedereen kent het fragment wel waarbij de Bulgaar enkele maanden geleden in Barcelona zijn controller prompt aan iemand in het publiek gaf en on the fly een nieuwe track maakte. Het ritme was niet eens goed, maar de track was supervet.

Veel verschil met de top 3 van vorig jaar is er niet. Stephan Bodzin neemt dit jaar de bronzen plak over van Âme, die gezakt is naar plaats vier. Recondite blijft op de eeuwige tweede plaats hangen.

Nieuw dit jaar in de top 10 is Fatima Yamaha, in 2015 stond 'ie nog op plek 35. Moderat neemt plaats nummer zes in en Octave One volgt hem op nummer zeven. David August, vorig jaar nog goed voor de derde plaats, verhuist naar numéro acht. Op nummer negen vinden we Floating Point terug en Vril vervolledigd de top 10. 

 

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête