Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cellini

12/02/2018 / Mathies Wouters

#INTERVIEW: Cellini vertelt over Cycle Four, zijn eerste allnighter en zijn favoriete platen van het moment

Gianmarco Cellini is nog maar 20 (!) maar heeft zijn zitje op de TGV naar de top alvast gereserveerd. Nadat hij al snel een contract versierde bij FloorFiller heeft hij nu ook Fuse overtuigd van zijn kunnen. Een nakende release op Lyase Recordings, ongetwijfeld talloze gigs tijdens de festivalzomer in het vooruitzicht (Extrema Outdoor is al een zekerheid) en een eigen concept in de bekendste club van ons land; daar kan je mee thuiskomen op zo'n jonge leeftijd. Donderdag 15 februari vindt de 2e editie van Cycle Four plaats en wij gaven Gianmarco de kans om wat meer uitleg te geven over zijn feest en de rol van Fuse hierin.

WH - Dag Gianmarco! Laten we beginnen met de naam "Cycle Four". Waar staat die eigenlijk voor en wat is nu juist het idee achter dit concept? 

Gianmarco: "Allereerst vond ik het heel belangrijk dat de naam van de hosting verder ging dan zomaar een naam. Het moest iets uitstralen van mezelf en de principes waarop het concept gebaseerd is."

"Cycle Four betekent dus letterlijk een "cyclus van vier". Een cyclus is voor mij iets dat heel aanwezig is in zowel mijn persoonlijke als professionele leven. Alles bevindt zich volgens mij op de een of andere manier in een cyclus ... Maar echt letterlijk alles! De sets die ik speel alsook de tracks die ik maak; de cirkel is altijd rond. Het is een beetje een manier van leven. Leven in het hier en nu en niet kijken naar morgen of gisteren."

WH - En wat met "Four" dan? Of had het ook zomaar Cycle Five of Six kunnen zijn? 

Gianmarco: "Wel, dat is eigenlijk gewoon ons magic number. Dit getal komt vaak terug als we kijken naar de natuur. De vier seizoenen, de vier elementen,... De connectie tussen mens en natuur is iets dat mij persoonlijk heel erg interesseert."

"Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om muziek hé. Denk nu niet dat we bij elke teamvergadering uren aan het filosoferen zijn over de diepere betekenis van Cycle Four. Het concept en idee is er, de interpretatie laten we over aan onze bezoekers."

WH - De interpretatie overlaten aan de bezoekers zeg je, maar jullie roepen wel op om bij de volgende editie smartphones in de zakken te laten.

Gianmarco: "We zien dat de laatste tijd steeds meer mensen tijdens concerten of clubnachten een smartphone in hun handen hebben. Die missen toch gewoon helemaal de sfeer en energie van het moment? En wanneer naast mij iemand met een flash staat te filmen, gaat de vibe voor mij ook helemaal verloren."

"Daarom besloten we een policy door te voeren om van die zaken te vermijden. We willen graag dat iedereen volledig aanwezig is op het moment zodat iedereen 100 procent wordt meegesleurd in de sfeer en muziek. Wil je toch per se je volgers op Instagram laten weten dat je in Fuse bent? Doe dat dan een beetje discreet en stoor hier vooral geen anderen mee die liever dansen en genieten van elke seconde."

We discourage the use of a smartphone on a dance floor and forbid the use of annoying flashes. ? We're back at the iconic Fuse with Vaal next week: Cycle Four — Vaal, Timmerman, Cellini

Posted by Cycle Four on Wednesday, February 7, 2018


WH - Op de eerste editie nodigde je Farrago en Ogenn uit, tevreden over die nacht? 

Gianmarco: "Absoluut! We konden ons geen betere eerste editie voorstellen. Een evenement in Fuse op donderdag is altijd een beetje tricky. Toch was de motion room goed gevuld en er heerste een geweldige sfeer. Zowel Farrago als Ogenn hebben daar hele straffe sets gespeeld."

"We willen op muzikaal vlak staan voor kwaliteit en originaliteit. Daar waren Fuse en ik het al heel snel over eens. Techno feestjes zijn er tegenwoordig in bijna elk dorp of gehucht, dus het komt er op aan om creatief te zijn. De artiesten die we uitnodigen zijn allemaal artiesten met een sterke eigen stempel die echt wel eens risico’s durven nemen."

WH - Artiesten met een sterke eigen stempel, dat geldt dus ook voor je volgende gasten Timmerman en Vaal? 

Gianmarco: "Timmerman is een opkomend talent met een heel brede muzikale achtergrond. Hij kan zijn sets naar verschillende uitersten duwen en toch zijn eigen ding blijven doen en dat boeit me enorm. Hij heeft niet voor niets de DJ-mania gewonnen en ik ben dan ook vereerd dat ik hem voor het eerst naar Fuse mag halen."

"Daarnaast hebben we gekozen voor Vaal, eveneens een enorm supertalent, die wordt meegetrokken door de Afterlife familie. Vaal straalt heel veel puurheid uit, zowel als persoon als in haar muziek. Haar sets zijn diep en meesleurend. Ze is absoluut een van mijn favoriete artiesten op dit moment en haar sound is een 100 % fit met Cycle Four."

WH - Eind maart host je de motion room tijdens Tale of Us. Je mag meteen een hele nacht komen opdraven. Is dit niet de eerste allnighter ooit voor Cellini? 

Gianmarco: "Dit zal  inderdaad mijn eerste allnighter ooit worden. Ik ben heel benieuwd naar wat dat gaat geven, maar ik kijk er ook enorm hard naar uit. Ik ben het gewend om de sfeer op te bouwen tot een bepaald punt en dan de decks door te geven aan iemand anders. Ofwel krijg ik een goed opgewarmd publiek voor mij waarbij ik kan verder surfen op de vibe van mijn voorganger.  Bij een allnighter doe je letterlijk alles. Dit zorgt ervoor dat ik heel ver kan gaan en echt muzikale grenzen kan opzoeken. Ik ga ook veel tijd hebben om de connectie aan te gaan met het publiek en uiteindelijk zullen we wel zien welke kant het opgaat die nacht. Ik ga me laten leiden door de energie van het moment."

[caption id="attachment_7028" align="alignnone" width="2048"]Cellini Pic by Annika Wallis[/caption]

WH - Waar ligt de ambitie van Cycle Four? Zijn er grote toekomstplannen? 

Gianmarco: "Ambitie hebben we zeker, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Zolang we onze boodschap kunnen overbrengen naar ons publiek en een soort community kunnen creëren, zal ik heel content zijn. Misschien dat we die community ooit kunnen internationaliseren, maar het heeft weinig zin om daar grote uitspraken rond te doen. De samenwerking met Fuse verloopt tot nu toe super goed en ik ben hen enorm dankbaar voor de kans die ze mij hebben gegeven."

WH - Maar je bent dus wel al bezig met volgende edities. Kan je al iets lossen over aankomende artiesten?

Gianmarco: "We zijn al druk bezig aan het schema voor de volgende edities en ik kan niet wachten om hier meer over te vertellen, maar daar is het nog iets te vroeg voor. Het enige wat ik kan zeggen is: denk richting Innervisions, Life & Death, Afterlife, ..."

WH - Bedankt voor de leuke babbel Gianmarco! Tot slot vragen we je nog 3 platen te kiezen die Cycle Four typeren en die waarschijnlijk ook wel tijdens je allnighter zullen passeren. Gewoon omdat we graag eindigen met muziek. 

1/ Trikk - Kunu2/ Yotam Avni - Modern Matters3/ Perera Elsewhere - Ebora (Paula Temple Remix)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête