Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

08/07/2016 / Nick Vandeneynde

Voodoo Village dag 2: dansen dansen dansen in de zon (3/07)

Na een stevige nachtrust en een goed laagske brunch was het tijd voor dag twee van Voodoo Village. Vandaag zouden dj’s als wAFF, Detroit Swindle, Richy Ahmed en Patrick Topping de revue passeren. De zon was ook van de partij. Reden genoeg dus om goed gemutst aan de dag te beginnen!

Toen we zaterdag naar ons hotelletje vertrokken, hadden we door al ons gedans en geploeter heel wat modderpoelen gecreëerd. Maar dit loste de organisatie op zondag op door voor de stages verharde platen te voorzien. Ook werd er lustig met hooi gestrooid om ons toch niet helemaal bedekt in de modder naar huis te sturen zondagavond.

De tipi’s die we kennen van het logo staan her en der verspreid over het terrein en zijn voorzien van gezellige zetels, hangmatten, kussens en barretjes waar het gezellig vertoeven is. De sfeer is relaxed en easy going, niets moet, alles kan, zoals het een echte hippie beaamt.

Afbeelding

wAFF

18u00, genoeg gehangen en klaar voor de VOODOO Stage waar Edu Imbernon het laatste deel van zijn set afwerkt alvorens wAFF zijn eerste beats laat weerklinken. wAFF start enorm sterk met zeer diepe nieuwe nummers. De festivalgangers voor de VOODOO stage komen los en ook het bezoekersaantal stijgt. wAFF speelt stevig door in zijn anderhalf uur durende set. Het is vooral een genot om deze Engelse dj te zien schudden met zijn weelderige haardos op zijn eigen beats. Van alle dj’s die we zondag gezien hebben, is wAFF zeker degene die het meeste interactie heeft met zijn publiek!

Detroit Swindle

Om 20u00 is het snel even haasten door het met modder omgeploegde terrein naar de WBY stage waar Detroit Swindle aan hun twee uur durende set begint. Het valt meteen op dat er niet alleen veel minder bezoekers voor deze stage staan maar ook dat het publiek aan deze stage veel rustiger is en minder opgaat in de muziek. Spijtig eigenlijk, want Detroit Swindle speelt een fijne funky set zoals we van hen gewoon zijn. Soms iets langer in opbouw, langere breaks waardoor het niet altijd even makkelijk is het publiek terug actief te krijgen. Voor hun set hadden we de eer nog een interview los te krijgen van deze jongens, nog eventjes geduld hiervoor!

Afbeelding

Richy Ahmed

21u00 en Richy Ahmed effent het pad voor Patrick Topping aan de VOODOO Stage. Het publiek wordt helemaal wakker en armen vliegen in het rond. We horen Withdrawal van Stefan Dichev en Marilyn Monroe van Tim Baresko. Zeer sterke mixen met de typische breaks; filter hoog en echo tot een hoogtepunt gevolgd door snoeiharde diepe beats. Het publiek is in de stemming en om 22u30; na de set van Richy Ahmed helemaal klaar voor de grootste naam van Voodoo Village deze zondag.

Patrick Topping

22u30 en iedereen is klaar voor Patrick Topping. Zoals ook bij Paradise in DC10 Ibiza  -waar deze 3 laatste dj’s in de line-up stonden- zijn de sets op elkaar afgestemd en bouwen ze op naar een hoogtepunt. Patrick Topping lost alle verwachtingen meer dan in. Leuke overgangen van plaat naar plaat en terug. Remixes van hip hop klassiekers en zelfs retro klassiekers als The Perculator worden gemixt in nummers als Los Dejes van Liss C, Feel For You van Subb-An, How We Do van Raffa FI en Higher Level van Isaac Tichauer. Een topset na een topdag.


Zoals we goed gezind binnenkwamen gaan we happy terug buiten. Zeker een aanrader dit festival. Klein maar gezellig met grote namen en sterke sets. De aankleding is ’s avonds is ook fijn met de lampjes in de bomen en kleuren op de stages. Zeker een datum om volgend jaar opnieuw in onze agenda aan te duiden!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête