Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Voltage Festival

10/03/2020 / Sophie Daniels

Voltage Festival 2020 dropt volledige affiche

De meest in het oog springende bevestigingen zijn Karenn, 999999999 en British Murder Boys.

Na vijf succesvolle edities vergaarde VOLTAGE naam en faam in de underground scene in zowel binnen- als buitenland. Vorig jaar kwam maar liefst 25% van de bezoekers uit het internationale circuit.

Een resem lokale, nationale en internationale artiesten zullen op zaterdag 8 en zondag 9 augustus de oude elektriciteitscentrale terug tot leven blazen. Er staan meer dan 50 artiesten geprogrammeerd dat weekend, met als absolute headliner Len Faki.

De affiche wordt verder aangevuld met het duo VTSS en Randomer, onder de naam van hun muzikaal project Body Sushi. Zij krijgen versterking van de leading lady van de Franse old school ‘90s techno Anetha. Ook Viper Diva, het gloednieuwe project van Taapion Records labeleigenaar Shlømo en zijn Franse landgenoot Hadone, staan op de rol.

Live sets krijg je va  Karenn, bestaande uit het gerenommeerde duo Blawan en Pariah. Alsook het Italiaanse duo 999999999 dat reeds in 2018 de Turbine stage deed ontploffen. En de British Murder Boys, bestaande uit het duo Regis en Surgeon, die 11 jaar niet op Belgische bodem opgetreden hebben (op hun performance in C12 na). In hun kielzog: de Duitsers Desroi en Shed, het Engelse duo AnD en de Belgen Techno Thriller en SIWEI.

Onder het motto 'talent dat op het punt van doorbreken staat' moet je bij de Duitse SPFDJ zijn, resident bij het revolutionaire queer concept ‘Herrensauna’. Het is ook uitkijken naar de Deense Courtesy, ze wordt geprezen voor haar unieke sound bestaande uit snelle, gestroomlijnde beats met een vleugje electro en wrongspeed EBM. Inhalt der Nacht, oprichter van de labels Modul & Lebendig en resident DJ bij de beroemde Berlijnse club Griessmuehle, is een van de meest beloftevolle artiesten van het moment. Ook de Nederlander genaamd Identified Patient maakt zijn opwachting.

Een combiticket kost 99 euro en is verkrijgbaar via http://www.voltagefestival.com/

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête