Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Stone Techno, gemaakt door Sander van den Ven

28/06/2024 / Steffie Verploeg , Evelyne Vanherf

Stone Techno Festival op 's werelds mooiste mijnsite én met een line-up om 'u' tegen te zeggen

De venue in Essen heeft vier unieke podia om te verkennen met een zwembad om af te koelen.

Voor wie opstaat en gaat slapen met techno in zijn oren en nog vrij is in het weekend van 12 juli, hebben we een geweldig tripje in petto!

Het weekend van 12 juli keert het Stone Techno Festival terug naar het imposante Zollverein-complex in Essen, één van 's werelds meest indrukwekkende industriële monumenten. 

Stone Techno Festival ademt techno in al zijn facetten en is dan ook een veelzijdig event waar muziek, cultuur, politiek, wetenschap en sociale interacties samenkomen. Zet deze dus alvast op je festival-bucketlist!

Een technofeest in het historische hart van de Duitse koolmijnindustrie

Het Zollverein waar het evenement plaatsvind staat bekend als de mooiste mijnsite ter wereld en wordt gekenmerkt door zijn iconische dubbele schachttoren, een symbool van de industriële geschiedenis van het Ruhrgebied. Het festival heet niet voor niets Stone Techno Festival. 

Tussen de mijncomplexen op het terrein worden daadwerkelijk stenen en mineralen tentoongesteld. Kijk maar eens naar de kopfoto bovenaan of hieronder. Dit jaar zal een team onder leiding van geoloog Dr. Achim Reisdorf opnieuw mineralen tentoonstellen en gasten informeren in naam en traditie van het ruwe materiaal dat een hele regio heeft gevormd: stenen. 

Foto  van Stone Techno, gemaakt door Frankie Casillio
© Frankie Casillio
Foto  van Stone Techno, gemaakt door Frankie Casillio
© Frankie Casillio

Locatie met vier unieke podia

De locatie heeft vier unieke podia om te verkennen: Kokerei, Werksschwimmbad, Eisbahn en Salzlager, elk met zijn eigen bijzondere sfeer en productie. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je zomaar op een zwembad stuiten midden op de site. Het zwembad is toegankelijk voor iedereen dus vergeet dus zeker je zwemspullen niet! Wie even wil afkoelen van al het dansen kan alle drie de dagen tot 21:00 uur een frisse duik nemen in het zwembad.

Foto  van Stone Techno, gemaakt door Sander van den Ven
© Sander van den Ven
Foto  van Stone Techno, gemaakt door Sander van den Ven
© Sander van den Ven
Foto  van Stone Techno, gemaakt door Sander van den Ven
© Sander van den Ven

Een line-up om ‘u’ tegen te zeggen

De organisatie achter Stone Techno Festival is het label en de evenementenorganisatie The Third Room, die ook feesten zoals The Third Room Festival organiseren. Met vorig jaar al een steengoede line-up hebben ze er dit jaar nog een schepje bovenop gedaan. Met deze kwaliteitsvolle programmering, die zowel nieuwe ontwikkelingen als oude klasse waardeert, is dit volgens ons (Evelyne & Steffie) een van de betere technoline-ups die in Europa te vinden zijn.

Artwork  van Stone Techno Festival 2024, in opdracht van The Third Room
© The Third Room

Samengestelde Spotifylijst

Om jullie al even warm te maken voor deze wowie lineup hebben wij alvast een Spotifylijst samengesteld met tracks van alle artiesten die aanwezig zullen zijn. Enjoy!

Kopfoto: © Sander van den Ven

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête