Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Banner

12/05/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Line-up van Dour Campfest bekend

Het wordt een driedaagse op het ritme van de soundsystems

Dour staat niet enkel bekend omwille van haar ijzersterke line-up, maar zeker ook voor de uitgelaten sfeer op de camping. 40 000 kampeerders veranderen de weide tijdelijk in een unieke community van plezier. Dit jaar is er dan ook een extraatje voorzien voor de rasechte Dourganger: Campfest. Bekijk het als een soort pré-Dour van 3 dagen waarbij verschillende soundsystems de kampeerweide zullen voorzien van een lekkere mix aan reggae, dub, bass enzovoort.

Île-Legal
Île-Legal. © Legal Shot

Het Brusselse 54 Yard zal van de partij zijn. Ze laten zich inspireren door de free party scene en staan gekend omwille van hun dikke feestjes in verlaten panden in de hoofdstad. Het tweede soundsystem is Île-Legal van het Legal Shot collectief, dat 100% gestoeld is op de Jamaicaanse traditie. Daarnaast zal ook NoName een podium tot haar rekening nemen. Het collectief is befaamd voor haar ongebreidelde creativiteit. Ook Red Bull Big Bob komt met een leuk programma op de proppen, dat je onderaan eens kan doornemen. Het wordt een gezellig en ritmisch driedaagse dat de toon zal zetten voor de volgende 5 dagen.

Open Air
Open Air. © 54 Sound

Full line-up:

54 Yard54 Sound, Boiler Roux, Bona Lea, Ill Syll, Nalish Karkalash, Nico, Onda Sonora, Raql, Sebcat Rebel Up, Rrita Jashari, Salty Peanuts, Skar & zOz 

Legal ShotMatty Dread, Electrophil, Polak, Paco, Ben, Shinehead & Echo Minott

NoName: Chris Ferreira, Cabasa, Daniel[i], Emily Jeanne, Ghaza & Ju, Issa Maïga, John Krook LIVE, Karla Böhm, Larson, LAY by Coline Cornélis, Nicolas, NOSIME, Van Anh, VLE, Walrus & Zangas 

Red Bull Big Bob: Underground Drum & BassSœurs MalsainesMaloca 

Info en tickets vind je hier.

Kopfoto: © Dour Festival

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête