Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Pukkelpop, gemaakt door Jokko

07/06/2024 / Maxime Mach

Een hele lading nieuwe namen voor Pukkelpop 2024

Met o.a. EMILIJA, DJ Shoplifter en I. JORDAN.

Het lijkt misschien niet zo, maar het festivalseizoen is intussen officieel afgetrapt. Dat wil zeggen dat we ook stilaan mogen beginnen uitkijken naar Pukkelpop 2024! De programmatoren van Kiewit loste reeds in februari een mooi aantal namen. In april werden vervolgens nog eens 34 nieuwe namen gelost en daar zijn er deze week nog eens een 20-tal bijgekomen. Nood aan wat ondersteuning bij het uitpluizen van de line-up? We've got you covered. Hieronder zetten we de elektronische acts mooi op een rijtje, dag per dag. 

Vrijdag

Op de eerste volledige festivaldag worden we getrakteerd op een live set van Belgisch-Italiaans artiest Cellini. Zijn sets worden sterk beïnvloed door zijn Mediterraanse roots en combineren traditionele drums en samples van over de hele wereld met hedendaagse clubsounds. Om een rijk en gestructureerde performance af te leveren aan het publiek gebruikt hij live drums en synthesizers. 

Nog meer percussie wordt voorzien door EMILIJA, de koningin van energetische DJ sets vol progressive house, trance en bass-heavy electro. En ook Live From Earth is vertegenwoordigd, want MCR-T komt op vrijdag aanzetten met speelse en experimentele trap en ghetto tunes. 

Verder kwamen we ook drum 'n bass-fenomeen Andromedik, house-held Flansie, Dizzee Rascal, Lander & Adriaan, Stanislawa en St. Paul tegen. 

Zaterdag

Op zaterdag komt KI/KI ons de basisprincipes van trance, acid en techno nog eens uitleggen in de vorm van een DJ set. Dromerig, futuristisch, nostalgisch en euforisch, zo omschrijven we haar het liefst. Om het muziektapijt in Kiewit van extra diversiteit te voorzien werd ook DJ Shoplifter uitgenodigd, en zo krijgen ook UK bass, garage en jungle dus de nodige aandacht op de heilige Pukkelpopwei. Voor fans van hip hop, dancehall, tropische klanken en toegankelijke clubmuziek is Meg10 dan weer een perfecte match.  Deze Berlijnse DJ stelt nooit teleur met haar genre-overstijgende sets en sympathieke reminders voor een meer vrouwelijke en queerinclusieve clubscene. 

Nog op het zaterdagmenu staan Amber Broos, Blck Mamba, Kevin De Vries en labelbaas van Slagwerk Otis. Jeroen Delodder, bekend voor zijn sets vol floorfillers en de closing van Extrema Outdoor, mag de Boiler Room afsluiten. 

Zondag

Ook onze eigen bodem is sterk vertegenwoordig op Pukkelpop. Zo werd nu ook Antwerpse disco-, funk-, en house smaakmaakster Bibi Seck toegevoegd aan de affiche, alsook Odymel en Faisal. Die laatste neemt de fakkel over van Michael Midnight en mag dus de closing van de Boiler Room op zondag voor zijn rekening nemen. 

I. JORDAN, de in Londen gevestigde artiest gekend van high-energy, high-emotion en euforische eurobeat mag ook zondag komen houden langs de Kempische Steenweg. Omdat dansen leuk is en de zon vandaag toch wat schijnt verwennen we je hieronder alvast met een Boiler Room vol gekte van deze parel. 

Kopfoto: © Jokko

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête