Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Garnizoen

08/04/2022 / Sophie Daniels

Garnizoen trapt festivalzomer af

Het kleine broertje van Pukkelpop keert na drie jaar afwezigheid terug

Met een eendaagse in mei (26 mei om precies te zijn) mag het Belgische Garnizoen het dancefestivalseizoen aftrappen. Dat gebeurt steevast met een keur aan grote namen, én een reeks van opkomende talenten en frisse nieuwkomers.

De afgelopen twee edities (2018 en 2019) van Garnizoen waren helemaal uitverkocht, drie jaar geleden verwelkomden ze maar liefst 4000 house- en techno liefhebbers op de Diestse Citadel. Tijd voor een grotere locatie dus. Daarom verhuist de festivallocatie van de Diestse Citadel naar de Beringse be-MINE. "We wilden graag nog verder uitbreiden en de prestigieuze mijnsite in Beringen leent zich daar perfect toe. Garnizoen gaat verder op het gedachtegoed van de legendarische warehouses in Chicago en Detroit; ook de look van be-MINE past volledig in dat plaatje." 

En dat ze ambitieus zijn, kan al afgeleid worden aan de horde namen. Zo staat er een set van Charlotte De Witte op het programma, het Ierse zwaargewicht Matador zal haar voorafgaan. Zij draaien beide op het hoofdpodium, Charbon. Ook Monoloc, Goldfox, Axel Haube en Naethan staan op de rol.

Voor de tweede stage, de Schacht, wordt er samengewerkt met het Beringse collectief ‘Speelplaats’. Zij nodigen op hun beurt kleppers à la DJ Assault en Mella Dee uit. Ook lokale helden Lola Haro, Niels Kenis b2b Ruben VSB en Bearsøme krijgen een spot op de affiche.

Een derde stage, de Centrale, wordt gehost door Mo Mamba. Zij nodigt bevriende dj’s uit voor een Mo Mamba feestje.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête