Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
interview kevin de vries

16/10/2017 / Raisa Moureau

#INTERVIEW: Kevin de Vries

Vele technoverschijnselen komen uit Berlijn: Berghain, Ostgut Ton, en... Kevin De de Vries. Nadat we zijn set op Extrema Outdoor dit jaar hoorden, maakten we er ons doel van om een interview te strikken met deze beukende jongeman. Mission accomplished.

What Happens - Hoe begon je avontuur als dj?

Kevin de Vries - Mijn vrienden en ik hielden ervan om naar raves te gaan. Het is op zo'n feest dat ik techno ontdekte. Het duurde niet lang voordat één van mijn vrienden een controller kocht om tracks te mixen. Ik vond dit zo fantastisch dat ik aan hem vroeg om me te laten zien hoe dit werkte... Niet veel later startten we het duo Vébrua.

WH - Wat was in jouw ogen de lancering van je carrière? Was er een specifieke release of booking die voor je doorbraak zorgde?

KdV - Ik hou niet zo van het woord 'doorbraak'. Wat voor mij heel veel deuren in de scene geopend heeft was mijn eerste 12" plaat Time Traveler, die veel support kreeg van Sven Väth. En dan heb je ook nog mijn release op Adam Beyer's Drumcode: Eternity... En niet veel later tekende ik bij Blakksheep. Dit alles gebeurde allemaal vorig jaar, daardoor lijkt het nog een beetje een droom.WH - Waar haal je je inspiratie voor je producties vandaan?

KdV - Luisteren naar oude trance is een grote inspiratiebron.Verder doe ik ook inspiratie op als ik draai in een club of als ik uitga.

WH -  Je hebt een remix gemaakt voor de mannen van Joyhauser. Hoe heb je deze samenwerking beleefd?

KdV - We hebben elkaar ontmoet in juni op Extrema Outdoor en zijn in contact gebleven. Joyhauser vroeg of ik een remix wilde maken voor hun nieuwe track Bad Generator. Ik doe zelden remixes... slechts één of twee per jaar. Als ik er één doe is het voor mij belangrijk dat ik een fijne band heb met de artiest(en) voor wie ik het doe. En de track moet natuurlijk ook gewoon goed zijn. We hebben de remix van Bad Generator nu al een paar keer getest op het publiek en hebben voorlopig heel positieve feedback gekregen.WH - Welke andere artiesten staan nog op je bucketlist voor een samenwerking?

KdV - In december komt er een EP uit die ik samen met mijn goede vriend Weska gemaakt hebt. Op dit moment zit ik nog in de studio met Clint Stewart (Second State) om aan wat tracks te werken. Maar dj's waar ik zéker eens een plaat mee zou willen maken zijn sowieso Fjaak of Bicep.

WH - Kun je het gevoel beschrijven dat je krijgt als Adam Beyer, Richie Hawtin of Sven Väth je plaat draait?

KdV - Ik heb dit al zo vaak proberen te beschrijven maar het is gewoon onmogelijk... Pure emoties en kippenvel. Het is gewoon geweldig om te zien dat duizenden mensen dansen op de muziek die je zelf in je hoofd gemaakt hebt.

WH - Wat vind je het coolste event waar je ooit gedraaid hebt?

KdV - Extrema Outdoor was echt subliem. Het was voor mij de eerste keer dat ik voor zo'n 5000 man mocht draaien. Mijn beste vrienden waren daar, de hosts waren perfect en de organisatie fantastisch.

WH - Hoe hebt je Extrema Outdoor beleefd?

KdV - Het publiek, de vibe, het geluid... alles was on point. Het was echt mijn grootste optreden tot nu toe. Als kers op de taart mocht ik ook nog draaien op de afterparty in Labyrinth met Amelie Lens. Een onvergetelijke dag.

WH - Als je op eender welk festival in de wereld zou mogen draaien, welk zou je dan kiezen?

KdV - AWAKENINGS.

WH - Wat is je alltime favoriete track?

KdV - Onmogelijk om maar eentje te kiezen maar Camargue van CJ Bolland komt wel héél dicht in de buurt.WH - Hoe bereid je een optreden voor?

KdV - Als ik lang onderweg ben naar een event en bijvoorbeeld een vlucht moet nemen, dan gebruik ik die tijd in het vliegtuig of op hotel om mijn set voor te bereiden.

WH - Welke track gebruik je op dit moment om de dansvloer in brand te steken?

Midfields van Luigi Madonna & Roberto Capuano (Second State). Ik draai 'm nu al weken en deze werkt zo goed!WH - Wat vind je van de Belgische techno scene?

KdV - Ik ben verliefd geworden op de Belgische mensen en de scene. In april had ik zo'n leuke tijd met mijn vrienden van Pleasure. Hun event was mijn Belgische debuut. Daarna draaide ik in juni op Extrema Outdoor... Ik heb echt een goede connectie met de Belgische scene, kan niet wachten om terug te komen in november!

WH - Heb je dan ook een favoriete Belgische dj?

KdV - CJ Bolland! Maar ik vind het ook fantastisch om te zien hoe Amelie Lens zo een grote dj is geworden in zo'n korte tijd.

WH - Wanneer kunnen we je nog eens aan het werk zien in ons Belgenland?

KdV - 11 november in Labyrinth Club!

WH - Merci Kevin! We hebben nog enkele snelle dilemma's voor jou...

Live or dj-set? DJ

Festival or club? DEPENDS

CD or vinyl? CDJ

Night on the couch or night in the club? CLUB

Backstage or in the audience? AUDIENCE - BACKSTAGE ONLY FOR NETWORKING

Your own country or a foreign country? LOVE OUR SCENE BUT ALWAYS EXCITED TO DISCOVER NEW AREAS

Belgian fries or Belgian chocolate? FRIEEEESSS

Slowly getting in the mood or going strong right away? 1 HOUR BEFORE EVERY SHOW I AM REALLY NERVOUS AND I’M GETTING INTO IT BUT AS SOON I PLAYED THE FIRST RECORD EVERYTHING FELLS OFF.

Foto door Sarah Dussa Photographie

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête