Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

08/09/2017 / Sophie Daniels

Moonday - Phase 6: verder dan Saturnus

Wat is er beter dan een fijne avond in het Gentse? Misschien Ibiza of Berlijn, maar voor de echte duisternis moet je wel in de Arteveldestad zijn dit weekend. Moonday staat op het menu met heerlijke hoofdgerechten en als het even kan de kers op de taart.

Je moet het ze nageven een line-up samenstellen waar menig techno hart sneller van begint te slaan, dat kan de organisatie van Moonday. Na een geniale open air aan het zwembad in Sint-Amandsberg en een Labyrinth-bootfeestje ergens in Kroatië, zijn ze terug met meer geweld en bieden ze weer techno à la carte.

De hoofdacts van de avond zijn voor jou zorgvuldig uitgekozen en bovendien niet van de minste en er is zelfs een dochter van een oud bekende bij. Vaal is niet alleen actief op het Afterlife-label van Tale of Us maar ook nog eens de dochter van Sting, de frontman van The Police -een toch wel noemenswaardige band van de vorige generatie. Vaal wou meer zijn dan enkel 'de dochter van' en verdiepte zich in de donkere sferen van minimalistische techno, samen met onder andere Tale of Us.

https://www.youtube.com/watch?v=y67kE6KAsnk

Dylan Hermelijn, oftewel 2000 And One is een Amsterdamse dj met bakken ervaring. Met zijn 46 jaar heeft hij de opkomst van techno al helemaal meegemaakt. In zijn eerste jaren was hij meteen toonaangevend voor de scene in Nederland. Met releases op onder andere 100% Pure en Drumcode weet je op voorhand al dat zijn set de Vooruit zal doen ontploffen.

Naast de Nederlandse pionier en de piepjonge Vaal, boekte Moonday ook SHDW & Obscure Shape. Met het Duitse Stuttgart als ontgroeningsplaats voor de twee vrienden, vonden ze de sound waar we altijd al naar hunkeren. Zwevend tussen EBM, rauwe raveplaten en techno zullen SHDW & Obscure Shape hemel en aarde -of was het nu Saturnus?- bewegen.

https://www.youtube.com/watch?v=XtQdJtwhDMw

De line-up wordt verder aangevuld met Moonday-residents Lebawski en Merch&Dise.

Afspraak zaterdag 9 september in de Gentse Vooruit!

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête