Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cirque Magique foto

14/04/2016 / Sophie Daniels

Cirque Magique komt met tweede editie

Na het grote succes van vorig jaar, komt Cirque Magique Festival dit jaar met een tweede en grotere editie. Vorig jaar kwamen er zo'n 4.000 feestvierder opdagen en namen ze de award voor ‘Best Breakthrough Festival’ mee naar huis na de Red Bull Elektropedia Awards. Ook dit jaar tovert Cirque Magique verder met dezelfde formule. Daarvoor werd een weldoordachte line-up van niet minder dan 65 nationale en internationale artiesten samengesteld waarbij opnieuw resoluut wordt gekozen voor een uniek en vooruitstrevend programma.

Net zoals vorig jaar gaat het feest van start op vrijdag maar deze keer wel enkel voor zij die op de camping verblijven. Op het menu een combinatie van lokaal talent en de gevestigde waarden van het land. Zo komen onder andere Deltano vs Ilario Luburni, Sven Tasnadi -poulain van Sven Väth- en Endove aan de knoppen draaien.

Cirque Magique Stage


Op zaterdag geeft lokaal talent Masian de aftrap van wat zonder twijfel weer een magisch weekend wordt. De jongens van Flapjackers volgen hem op om dan vervolgens het roer door te geven aan Be Svendsen. Daarna gaat het meteen richting nog meer impressionant buitenlands talent zoals de Italiaanse Francesca Lombardo van Crosstown Rebels, de Duitser Chris Tietjen van Cocoon die er vorig jaar ook bij was en als headliner niemand minder dan Technasia. Afsluiten doen we met Dimitri Andreas en Igor Vicente.

Zondag komen ook nog Chantal,Whizz en Limits langs om de stage op te warmen voor drie buitenlandse kleppers van formaat. Zo komen Dominik Eulberg en Gabriel Anande tonen wat ze vier uur lang aan mekaars zijde kunnen. En ook Nic Fanciulli maakt zich nu al op voor een stomende set in Ledegem.

 

Feestgedruis Stage


Op de Feestgedruis Stage vind je een fijne selectie internationale house- en minimalartiesten naast talenten van eigen bodem. Te beginnen met Index, Maksim Dark en het live-project ABSURD van Labyrinth Bookings. Qua internationale knoppendraaiers leggen ze de lat enorm hoog. Carlo Lio, de italiaan Marco Faraone -die je op heel wat van de beste labels ter wereld vindt-, Minus-lid Hobo en als kers op de nu al enorme taart: Dubfire.

Op zondag vinden we heel wat live-werk en dat opnieuw van zowel binnen- als buitenlands talent terug. De stage wordt opgewarmd door Andrea Giuliani & Luca Rossetti, daarna komen onze noorderbuur Joran van Pol en AMyn van Moodfamily langs.

Ook Martin Maler uit eigen streek, die momenteel goed scoort met zijn eigen Trianglesquare Records, zal op de Feestgedruis Stage aantreden. Daarna is het de beurt aan Shaded, nog zo’n act van Dubfires label Sci-Tec die ons vorig jaar compleet omverblies en die we dus maar al te graag terug zien.

Als afsluiters hebben ze Matador en Paul Ritch op de plak staan. Matador werd eigenlijk zowat ontdekt door de heer Richie Hawtin, Paul Ritch daarentegen staat bekend om z'n integrerende minimal technosets.

 

 

The House of the Bull


Stuk voor stuk namen die jarenlang het mooie weer maakten in de bekendste Belgische clubs en nu weer helemaal hot zijn door events als Age of Love, The Sound of Belgium, Cherry Moon, Bonzai en meer. Dat kan je verwacht op de derde stage: The House of the Bull. Met op zaterdag heel wat Belgische veteren in het vak zoals Yves Deruyter, DJ Ghost, Quincy, Zolex, Bountyhunter en vele anderen.

Zondag hebben we eerst en vooral Jaydee die met Plastic Dreams één van de grootste hits die de elektronische muziek rijk is, voortbracht. Maar ook Jam & Spoon zullen aantreden, je kent ze wel van hun enorme hits in de jaren '90. Voeg daar nog namen aan toe als Mr Sam van John Digweeds Bedrock, DJ George’s van La Bush, Marko de la Rocca, Quincy en nog meer ‘usual suspects’ en je weet dat deze retro stage ook alleen maar het beste van het beste zal aanbieden.

Tickets scoor je hier!

 

Cirque Magique 2015 by Slash9.tv

Here are some good memories of the first edition of Cirque Magique last year. Thank you SLASH9.tv for the beautiful images. Next Tuesday we will continue the announcements about Cirque Magique 2016! Track : Jey Kurmis + Nukov & Yelmet - Refresh (Original Mix) Cirque Magique ► 5-6-7 August 2016 ► 2nd Wave Tickets : bit.ly/1pryI78 ► Event : fb.com/events/1330472230302075

Posted by Cirque Magique on Thursday, March 24, 2016

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête