Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van La Nature 2023, in opdracht van La Nature

14/06/2024 / Dieter Holvoet , Pieter-Jan Nerinckx

Aftellen tot La Nature: dit zijn onze favorieten uit de line-up

Het intieme festival vindt dit jaar plaats van 20 tot 25 juni.

Ook dit jaar vindt La Nature Festival plaats in het pittoreske Vielsalm op de top van de Baraque de Fraiture. Deze intieme parel was voor ons dé ontdekking van het afgelopen festivalseizoen en dus kijken we er erg naar uit ook dit jaar van de partij te zijn. Met een line-up die zich uitstrekt van dub tot jazz, ambient tot UK bass en bruisende live bands tot talentvolle dj's krijgen we nu al last van een stevige portie keuzestress. Wat volgt is een selectie artiesten waarvan wij vinden dat jij ze zeker gezien moet hebben. Uren kunnen we trouwens nog niet vermelden aangezien de timetable niet online wordt gezet. Die krijg je pas op het festivalterrein te zien.

Donderdag

A Strange Wedding

Adrien van de Velde aka A Strange Wedding is geen onbekend gezicht meer in de Franse scene, maar ook daarbuiten. Zo releaste hij al via Anetha's label Mama Told Ya en stond hij al achter de decks van RSO, Garage Noord en Nuits Sonores. Zijn sets kenmerken zich door een nasty mix van psy, tek, tribal en donkere experimentele elektronica. Verwacht je dus maar aan vettige eerste dag op het festival!

Vrijdag

Chris Ferreira trio

Chris Ferreira is al meer dan 10 jaar actief als DJ en platenverzamelaar in de Brusselse elektronische scene. Successen als zijn Deep in House-concept en zijn C12 residency hebben hem in staat gesteld om reeds te draaien op gerespecteerde locaties als Berghain en Nuits Sonores in Lyon. Sinds vorig jaar is hij een nieuw project gestart: Chris Ferreira Trio. Een live clubmuziekconcept waarbij hij zich omringt zich door twee muzikanten, Sam aan de bas en Quentin aan de piano, en zo echte instrumentatie mengen met elektronische muziek in een clubcontext. Na hun eerste optreden in C12 september vorig jaar trekken ze nu dus naar La Nature, voor een set in een meer natuurlijke setting.

Cheb Runner

De Brusselaar Reda Senhaji is de afgelopen jaren een vaste waarde geworden in onze hoofdstad. Hij groeide op in de stad Agadir en mixt de traditionele muziek, chaabi, gnawa en rai uit Marokko met elektronische muziekgenres. Sinds 5 jaar is hij actief onder het alias Cheb Runner en releaste hij al via Maloca, Rebel Up! Records en oddballfantasies van Crevette Records. Nog niet overtuigd? Check dan zeker zijn Boiler Room set van enkele maanden terug in Marrakesh!

Zaterdag tot zondag

Maquis Son Sistèm

Maquis Son Sistèm is het muzikale project en alias van Stefan Dubs. Na sets op o.a. Kiosk Radio, hun Woodblocks Festival en het Brusselse concept Stitches, brengt de presentator van LYL Radio uit Toulouse zijn live dub-set naar de bossen aan de Baraque de Fraiture. Hij herinterpreteert dubtracks door zijn mengtafel als instrument te gebruiken, aangevuld met geluidseffecten en - natuurlijk - de occasionele dubsirene. Hieronder zie je al hoe zoiets er uit ziet, voor een volledige set kan je terecht op SoundCloud. Bereid je voor op een punchy, uiterst dansbare dubsessie!

Cashu

São Paulo's Cashu is één van de artiesten die gecureerd werd door Maloca, het Brusselse label van Le Motel. Als mede-oprichtster van Mamba Negra, een collectief, label en feestconcept dat LGBTQIA+-stemmen en radicale politiek in Brazilië versterkt, kan je haar gerust één van de hoekstenen van de queer, underground elektronische muziekscene van São Paulo noemen. Haar dj-sets zijn avontuurlijk, eclectisch en groovy - een mooie representatie van de muzikale smeltkroes die leeft in haar geboortestad.

Kato De Vidts & J. Noon

Elk goed feestje heeft een plaats om je terug te trekken, even te bekomen van alle gekte. Natuurlijk is La Nature daar geen uitzondering in: daar is dat de camping stage, de Hypnose Room. Een gezellige plek met uitsluitend zitplaatsen, aangekleed met tapijten en kussens. Eén van de sets die daar vorig jaar doorging was die de modulaire ambientset van Kato De Vidts en J. Noon. Ook dit jaar zijn ze present, met een set die naar eigen zeggen in dezelfde lijn zou liggen, maar anders gebracht en met een andere selectie nummers. Hun liveset van op het Spaanse festival Mostra is alvast een mooie opwarmer.

Hydrangea

De Franse artieste Hydrangea haalt veel inspiratie uit de natuur en haar omgeving. Haar technogeluid is diep, atmosferisch. Met releases op labels als Silent Season, Norite en haar eigen label Natch is ze een doorgewinterde veteraan in de wereld van hypnotiserende elektronische muziek. Onlangs speelde ze nog op de PILAR ASAP Closing Night die gehost werd door het Brusselse deep technocollectief Gifkikker, het resultaat daarvan kan je horen op SoundCloud. Nog beter vinden wij onderstaande set die ze opnam voor de On The 5th Day-podcast. Klaar om weg te zweven?

Reptant

Zijn stijl heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van breakbeat-achtige acid tot strakke, innovatieve electro doordrenkt met techno en andere genres. De Australische Reptant staat momenteel bekend als één van de drijvende krachten binnen de heropleving van de electroscene. Zo releaste het reptiel al via gerenommeerde labels als Warning, Kalahari Oyster Cult en zijn eigen LKR Records. Om maar een paar op te noemen.

Daddy Cookiz

Daddy Cookiz is één van de zangers uit het collectief Atomic Spliff en brengt een sfeervolle mix van dub en hiphop. Een micro, drumcomputer en een melodica: meer heeft de Belgische artiest niet nodig voor een meeslepende, luchtige set die doorspekt is van positive vibes.  

Kopfoto: © La Nature

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête