Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
kompass open air

05/05/2018 / Raisa Moureau

Kompass wordt twee met een knal

Kompass viert tweede verjaardag met techno puristen van eigen bodem.

De Kompass Klub in Gent is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het Belgische nachtleven. Week na week halen ze stevige line-ups binnen die de club laat vollopen. Afgelopen week gingen ze twee keer hard voor hun tweede verjaardag met twee verrukkelijke events. Op zaterdag nodigden ze bbbbbb-baas bjarki uit. Op dinsdag 1 mei organiseerden ze een open air met Belgische talenten Amelie Lens, Renaat Vandepapeliere, Massimo Mephisto en Rupert Harvey & JLN. Wij gingen eens langs!

kompass open air

Net voor we aankwamen zagen we al op Facebook dat het event SOLD OUT was. Een golvende mensenzee kwam dan ook op ons af bij het betreden van de Kompass-koer. Een blije mensenzee. Alleen maar lachende gezichten en dansende mensen. Renaat Vandepapeliere stond op dat moment achter de decks en je merkt goed genoeg dat hij al jaren in het vak zit. Hij bespeelt zijn publiek met dansbare techno en hier en daar horen we disco-invloeden terug. De ene plaat gaat naadloos over in de andere en Renaat geniet van zijn set - dat voel je door de hele ruimte.

kompass open air

5 voor 8 - nog even pipi doen, een drankje halen en in de startblokken voor Amelie. De Belgische techno deerne opende haar set met een plaat van eigen makelij: 'Follow'.

Follow me, I'll show you the way. Close your eyes, and follow me. 

 De vocals die uit de speakers kwamen (en die van Lens zelf zijn) spraken duidelijke taal. Het werkte als het ware hypnotiserend want yes, als een magneet werd iedereen naar Amelie getrokken om haar te volgen in haar twee uur durende set. Verklaar ons zot, maar we probeerden zelfs om even naar voren te dringen. Wat we daar beleefden was toch wel next level. Iedereen ging all the way en danste alsof zijn leven ervan afhing. Handen in de lucht van extase, hier en daar een sprong en smartphones in de lucht om een glimp van Lens te vereeuwigen.

kompass open air

Het werd ons toch iets te claustrofobisch dus trokken we naar de randen van de koer. Spastik van Plastikman liet intussen iedereen uit zijn dak gaan. De tracks die volgden, gingen verder op hetzelfde elan. Strak, hard en vette sounds. Geen enkel attribuut was nog veilig. Elke boomstam, de tribune, schouders, tafels, als je erop kon staan dan stond er wel iemand op.

kompass open air

Het feest ging nog verder tot een uur of twee in de nacht met Kompass-founder Massimo Mephisto. Klokske rond, de ideale manier om een verjaardag te vieren.

Congrats Kompass!

FOTO'S DOOR NACHTSCHADUW

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête