Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Extrema Noir

14/09/2022 / Sophie Daniels

Uitkijken naar Extrema Noir met Dax J, Kobosil en Colyn!

Hét indoorfestival van het najaar.

Nu dat de zomer op zijn einde loopt, is het al halsreikend uitkijken naar wat het najaar te bieden heeft. De tijd waarin je met een dikke winterjas thuis vertrekt en een uurtje later in bezweet T-shirt in een broeiende zaal staat te dansen. Zalig!

Waar Extrema Outdoor de start van ons festivalseizoen betekent, zorgt Extrema Noir voor de afsluiter van het jaar. Het indoorfestival vindt plaats op 17 december en nodigt de meest spannendste acts van het moment uit. 

In Distrikt 1 - de zaal waar het allemaal wat harder aan toe gaat - komt Amelie Lens flink gas geven. Uitkijken is het ook naar Dax J, hij staat geboekt voor een back to back sessie met KobosilDax J bracht mid augustus zijn nieuwe EP Brixton naar buiten, een release die tijdens de festivalmaanden op heel wat bijval kon rekenen en nu al overal hopeloos uitverkocht is.

Een technofeest in Limburg kan natuurlijk niet doorgaan zonder passage van Joyhauser. Het duo tourde deze zomer weer van her naar der en houden een gaatje vrij in hun agenda om te komen draaien in hun hometown. Verder staan Len Faki, Pan-Pot, Reinier Zonneveld (die een live set zal spelen) en de Poolse VTSS op de rol.

Mag het allemaal wat minder beukend? Dan kan je in Distrikt 2 de Nederlandse producer Colyn gaan checken. De afgelopen jaren is hij van het kleine zaaltje in de Marktkantine opgeklommen tot de crème de la crème van de techno scene. De melodische techno scene, that is. Met gigs over de hele wereld, een set voor het befaamde Cercle en de lancering van zijn bewierookte EP 'Oxygen Levels Low' is 2022 het jaar van zijn definitieve internationale doorbraak.

Ook de Duitse sensatie Innellea staat op de affiche. In 2019 bestormde de in München gevestigde DJ, producer en live-act de scene. Zeker te checken is zijn laatste productie 'Transhumanism', een driedelige reeks EP's. De EP werd uitgebracht naast een exclusieve NFT en een reeks Face Filter-kunstwerken, gecreëerd door art director en media-ontwerper Alexander Trattler.

Naast deze twee staan ook nog Kevin De Vries, Kölsch, Nico Morano en Stephan Bodzin geboekt. Die laatste zal een liveset spelen.

Tickets & info

Extrema Noir gaat door op 17 december tussen 20u00 en 06u00 in de Trixxo Arena (Hasselt). Tickets zijn de koop voor 59 euro.

Koop tickets

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête