Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Fuse, gemaakt door Denkraam

23/03/2023 / Evelyne Vanherf

Fuse viert 29-jarig bestaan met explosief verjaardagsweekend

Beleef de tijdelijke heropleving van de iconische Quadrilatères onder het Zuidstation

Fuse Brussels, één van de meest iconische technoclubs van België, blaast dit jaar 29 kaarsjes uit en pakt uit met een explosief verjaardagsweekend. Aan technomuziek geen gebrek, want met een indrukwekkende line-up pakt Fuse uit met een stevig en uniek tweedaags evenement op 22 & 23 april.  

Fuse blijft garant staan voor een goed feestje en dat zal op de 29ste verjaardag niet anders zijn. De verjaardag zal plaatsvinden in de Quadrilatères, een vroegere postsorteerfaciliteit die verborgen ligt onder de spoorlijnen van het Zuidstation, met ruimtes van zo'n 7000 vierkante meter die al meer dan 20 jaar inactief zijn. Nu heeft Fuse met succes de nodige vergunningen verkregen om deze droomlocatie om te toveren tot een ware rave locatie. De rauwe, industriële esthetiek vormt de perfecte aanvulling op de kenmerkende sfeer van Fuse. 

(Lees verder onder de foto's.)

Foto  van Fuse, gemaakt door Denkraam
© Denkraam
Foto  van Fuse, gemaakt door Denkraam
© Denkraam

De line-up bevat een mix van techno, house en breaks-zwaargewichten, waar wij alleen maar kippenvel van kunnen krijgen.

Op het event kunnen we met veel plezier naar sets luisteren van Darwin, Kafim, Mankiyan, Cabasa en Luke Slater, allemaal gerenommeerde dj's die al jaren een belangrijke rol spelen in het vormgeven van de technoscene. Daarnaast kunnen we ook Truncate, Marie-Julie, Kosh, Innershades en Islas terugvinden op het event, die hun eigen kenmerkend geluid naar de rave zullen brengen. 

Een van de hoogtepunten van het weekend zijn naar verwachting de live optredens van Altinbas & Cirkle en Kosh. Altinbas & Cirkle presenteren hun unieke mix van techno en live instrumentatie, terwijl Kosh zijn vernieuwende liveset brengt met elementen van house, techno en experimentele muziek. 

Foto  van Phara
© Phara

De energieke sets komen van SPFDJ, Saoirse, Perc en Hadone, die bekend staan om hun stevige technosets. De line-up bevat ook verschillende opkomende artiesten zoals ABSL, Alfred Anders, Raär, Phara (live), Steve Redhead en Rafael Munoz, die naar verwachting enkele van de meest opwindende sets van het weekend zullen leveren.

De line up belooft een onvergetelijke muziekweekend te worden, met enkele van de grootste namen in de technomuziek die samenkomen om alle muziekliefhebbers een meeslepende en opwindende ervaring te bezorgen. 

Fuse wil zijn dank betuigen aan NMBS, Kabinet Pascal Smet en de stad Sint-Gillis voor hun steun en samenwerking, zonder hen was dit evenement niet mogelijk geweest. 

Zaterdag 22/04 - Quadrilatères/Gare du Midi (14h00 - 23h00) 

Karenn (live), Henning Baer, Phara (live), Steven Redhead, Rafael Munoz, Darwin, Kafim, Mankiyari, Cabasa

Zaterdag 22/04 - Afterparty Fuse (23h00 - 8h00) 

Luke Slater b2b Truncate, Altinbas & Cirkle (live), Marie-Julie, Kosh (live), Innershades, Islas

Zondag 23/04 - Quadrilatères/ Gare du Midi (14h00 - 23h00)

SPFDJ, Perc, Hadone, ABSL, Raär, Saoirse, Bibi Seck, Sara Dziri, Alfred Anders 

De ticketverkoop start op 23 maart om 18h00.

Kopfoto: © Denkraam

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête