Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Fuse

07/02/2024 / Evelyne Vanherf

Fuse, de langstlopende club van België, viert zijn dertigjarige bestaan met een internationale wereldtour

De aftrap van dit jaar-lange internationale feest vindt plaats in Waagnatie, Antwerpen, op zaterdag 6 april.

Fuse is één van de langstlopende instellingen voor elektronische muziek in België. De club zet vandaag de dag nog steeds elke week z'n deuren open voor 's werelds meest gewilde artiesten, labels en promotors. Fuse werd geopend in het midden van de jaren '90 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke vaste waarde in de Marollenwijk. Als levend bewijs van de evolutie van elektronische muziek, viert Fuse met veel enthousiasme zijn 30 jarig bestaan, en dit gedurende het volledige jaar 2024. 

Fuse
©

Fuse

Ooit een buurtcinema nu een technotempel

Fuse startte ooit als kleine club die vandaag de dag uitgegroeid is tot een niet meer weg te denken iconische tempel. De zaak werd geopend op 16 april in 1994 door toenmalige eigenaars Peter Decuypere en Thierry Coppens, die vandaag overgenomen is door Steven Van Belle. Op de locatie van de huidige Fuse bevond zich aanvankelijk een buurtcinema. In de beginjaren had de Fuse al twee verdiepingen: boven voor housemuziek en beneden voor techno met een capaciteit voor 800 dansende personen. 

In 2023 moest de club bijna de deuren sluiten wegens een geluidsklacht van een buur. Omdat er veel kritiek kwam op de mogelijke sluiting van Fuse, nam de Brusselse nightlifesector het initiatief om het nachtleven te laten erkennen als cultureel erfgoed. 

Fuse gaat op wereldtour

Na 30 jaar blijft slechts een handvol clubs wereldwijd zo relevant als de Fuse. Ter gelegenheid hiervan heeft de club een uitgebreide agenda samengesteld met evenementen en speciale projecten, waarvan sommigen voor het eerst in hun geschiedenis plaatsvinden

Dat Fuse een verjaardag niet zomaar laat passeren is de afgelopen jaren wel overduidelijk gebleken. Herinner je je nog hun 25-jarig bestaan in 2019, waar we tot in de vroege uurtjes in Paleis 12 op de Heizel stonden te dansen? Of het feest ter ere van hun 29-jarig bestaan met de tijdelijke heropleving van de iconische Quadrilatères onder het Zuidstation? 

Voor deze verjaardag gaat de club voor het eerst in zijn geschiedenis de landsgrenzen over voor een ambitieuze wereldtour. Met deze tournee, met stops in de beste clubs ter wereld, bevestigt de club zijn reputatie als wereldwijde referentie en wil ze de unieke sound van de club en de Belgische house en techno scene laten horen. De aftrap van dit jaar-lange internationale 30 jarige feest vindt plaats in Waagnatie, Antwerpen, op zaterdag 6 april. 

Céderic Vandenberghe
©

Céderic Vandenberghe

Céderic Vandenberghe
©

Céderic Vandenberghe

Eerste halte: Waagnatie

Aan technomuziek geen gebrek, want met een stevige line-up pakt Fuse uit met een uniek feest in Waagnatie die met zijn industriële en brutalistische uitstraling, perfect aansluit bij de sfeer van Fuse. Als kick-off van de internationale tour brengt Fuse enkele van de meest gerenommeerde DJ's uit het internationale clubcircuit naar Antwerpen. Verdeeld over twee zalen belooft dit een gedenkwaardige start van een bijzonder jaar te worden.

Exacte locaties en data worden door de club op een later moment meegedeeld.

Room 1Room 2
AskkinBae Blade
Dax J b2b SPFDJLB Aka Labat
Ellen AllienMall Grab
I Hate ModelsPartiboi69
KobosilSamba Boys (KETTAMA b2b Tommy Holohan)
 Sara Dziri
Fuse
©

Fuse

Tickets

Tickets worden verkocht in 3 waves. In de eerste wave betaal je 50 euro voor een ticket, 56 euro in de tweede wave en voor de laatste wave betaal je 60 euro.

Tickets
Kopfoto: ©

Fuse

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête