Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Fuse, gemaakt door Nachtschaduw

05/05/2016 / Raisa Moureau

Fritz Kalkbrenner brengt Fuse naar hogere sferen (4/5)

De Kalkbrenner broertjes, we hebben er een zwak voor. Ons geluk kon dan ook niet op wanneer we ontdekten dat Fritz Kalkbrenner op 4 mei nog eens naar de Fuse in Brussel afzakte voor een topsetje.

Rond half 12 maakten we onze intrede in de donkere contreien gevuld met laserstralen van de Blaesstraat. Malavolta stond op dat moment achter de decks om het publiek op te warmen. Housetunetjes weerklinken, voor ons de perfecte muziek voor op een warme zondagnamiddag met een mojito in de hand, maar iets te zacht voor in de Fuse.

Vervolgens was het de beurt aan Duitse krullenbol Meggy. Ze ging verder op hetzelfde elan maar naarmate dat haar set vorderde, en het publiek begon binnen te stromen durfde ze al eens een dikkere plak op te gooien.

Foto  van Fuse en Meggy, gemaakt door Nachtschaduw
© Nachtschaduw

Terwijl Meggy een versnelling hoger draait, begint iedereen zijn plaatsje te veroveren op de dansvloer voor Mr Fritz, een lichte techno bass verlaat de boxen. De sfeer zit er alleszins dik in, dat is zeker, maar we zijn dan ook niet anders gewoon van onze Brusselse thuis.

Menig meisjeshart begon al sneller te kloppen toen dan eindelijk Fritz naast Meggy opdook. Om half 2 begon hij zijn set en iedereen was echt vanaf minuut 1 wild. Iedereen is hier voor Fritz en iedereen is hier echt megafan, dat wordt al snel duidelijk wanneer de tonen van Little By Little weergalmen en iedereen luidkeels meezingt.

Foto  van Fuse en Fritz Kalkbrenner, gemaakt door Nachtschaduw
© Nachtschaduw

Maar ieders inner singer werd pas echt ontwikkeld bij Back Home. Echt, zelden zijn we naar feestjes geweest waar er zo wordt gezongen en gedanst, prachtig.

Fritz gooide nog wat van zijn klassiekers op zoals Wes, Layer Cake, The Sun en Make Me Say. Overal blije gezichten. Het einde zat eraan te komen maar iedereen wist natuurlijk nog wat deze jongeman als laatste achter de hand hield... Sky and Sand. Hij maakt er zijn eigen versie van , het is niet de klassieker maar het is wel écht geweldig. Tien minuten aan een stuk Sky and Sand, tien minuten aan een stuk geeft iedereen nog het beste van zichzelf. Alle registers worden opengetrokken, alle kelen worden opengetrokken, het was magisch.

Terwijl we dit artikel hier digitaal aan het neerpennen zijn, zitten we nog met een dikke glimlach op ons gezicht. Ja, het was zo goed en ja we zijn nog altijd aan het nagenieten. Fritz Kalkbrenner kwam naar de Fuse, overwon onze harten en liet ons dansen alsof er geen morgen meer was.

Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête