Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Saturday Boogie Night

07/03/2024 / Evelyne Vanherf

Dertigers uit het Gentse zijn daar al met hun derde Saturday Boogie Night

Nachtje dansen op het beste uit de jaren 60, 70, 80 en 90!

Zelf ken ik de mannen achter het Discatch concept al een aantal jaar. Uit ervaring kan ik zeggen dat ze elk genre achter de draaitafels letterlijk baas zijn. Ieder feestje is er één waar je niet naar huis wilt gaan, en waar nog vele jaren wordt over gesproken. 

Zo zijn ze niet enkel achter de draaitafels actief, maar kan je ze ook tegenkomen op tal van feestjes en festivals, altijd in de leukste en gelukkigste bui. Dit team weet wat feesten is, en al zeker hoe ze te organiseren. 

Hoewel ze van verschillende genres houden, steken disco en oldies er toch wel bovenuit. Nu ze allemaal de 30 hebben bereikt, willen ze feestjes organiseren die alle leeftijden aanspreken, zodat iedereen samen de dansvloer kan delen. En zo werd Saturday Boogie Night geboren.  

Discatch
©

Discatch

Saturday Boogie Night

In de vroege 60's was er de rock en roll in zijn puurste vorm, dat langzaam werd overgenomen door pop rock, beat, psychedelische rock, blues rock en folk rock. Jaren '70 was voor disco, de periode van Dancing Queen van ABBA en kenmerkte zich door zo veel verschillende dingen. Niet alleen muziek, maar ook jumpsuits, puntkragen, de film Saturday Night Fever en de rare dingen die je moeder deed. De jaren '80 was de tijd waar de heren kozen voor felle kleuren in hun look en de vrouwen voor een blazer met schoudervullingen. In de jaren '90 ontdekten we Smells Like Teen Spirit van Nirvana, één van hun grootste hits ooit. 

Het was ook een periode van geweldige vrienden, ouders, liefde en kennissen. Maar vooral een schatkist aan fenomenale platen! Met een ‘funky bassline’ of opzwepende beat van bijvoorbeeld Donna Summer of Michael Jackson was en is nog steeds stilzitten geen optie.

Het team van Saturday Boogie Night wil het gouden tijdwerk weer tot leven brengen en de swing op de dansvloer terugbrengen. In een tijd waar techno domineert, is er zeker nog veel ruimte voor disco. Waar je uit volle borst kan meezingen met klassiekers en je volledig los kan laten gaan op de muziek van toen je kinds was. Voor degenen die willen, is er de mogelijkheid om zich volledig te kleden in de stijl van de gouden jaren.

"Het concept Saturday Boogie Night loopt nu al een paar edities heel goed. Zie het als een stijlvolle golden years party waar alle leeftijden samen op de dansvloer staan. We organiseerden dit feest de eerste keer voor ons ouders (wij zijn zelf allen in de 30), en merkten al snel dat er niet zoveel feesten meer zijn voor dergelijk doelpubliek. Wat ons concept zo tof maakt is dat ouders, kinderen, partners, nonkels, tantes, evenwel grootouders, samen vertoeven op de dansvloer! "

Kevin Van den Driessche

Saturday Boogie Night
©

Saturday Boogie Night

Saturday Boogie Night
©

Saturday Boogie Night

Discatch

Naast hun Saturday Boogie Night hebben ze ook al enkele edities van Discatch zelf georganiseerd, een concept dat ietsje jonger is. Het is een journey through sound, zoals ze het zelf noemen. De reis begint met funk en soul, gaat dan over naar house, disco en italo. Dit concept leent zich ideaal voor openluchtevenementen. Ze hebben al een eerste pilooteditie gehouden in de tuin bij de lunchzaak Boon. Daarnaast hebben ze ook twee succesvolle edities gehad in de glasfabriek en nog een in de Oude Vismijn.

Tickets Saturday Boogie Night

Zij die nog op zoek zijn naar een ticket moeten zich meteen wenden tot TicketSwap, want Saturday Booge Night voor deze zaterdag was in no time uitverkocht! 

Kopfoto: ©

Saturday Boogie Night

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête