Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

17/11/2016 / Sophie Daniels

Deep in House XXL: Brussel heerst in Gent (10/11)

Het begint allemaal in onze favoriete technoherberg. De Gentse technotempel Kompass Klub en het Brusselse concept Deep in House besloten de handen in elkaar te slaan voor een veelbelovende vooravond van het verlengde weekend.

Bij de bekendmaking van de line-up, ergens rond het einde van september, werden we werkelijk van onze sokken geblazen. Niemand minder dan oppertechnogoden Blawan en DVS1 zouden op 10 november aantreden in het bijzijn van andere internationale gasten. Deze gasten zijn niet van de minste: de Nederlandse disco-dj Hunee en de Amerikaan Marcellus Pittman in de house-discozaal. Er werd zelfs een derde playground voorzien met onder andere Binh, een habitué van de Berlijnse Club der Visionäre, en de Turkse minimalspecialist Onur Özer.

Voor het evenement nog maar begonnen is, heeft Deep in House een extra verrassing voor ons in petto. Een kleinschalige persconferentie met de haast legendarische Amerikaan DVS1. Met volle moed trekken we al wat vroeger naar Kompass Klub. Jammer genoeg beslissen DVS1 en zijn entourage dat de conferentie toch niet zal plaatsvinden omdat er maar een handvol geïnteresseerden aanwezig is.

Bij het binnenkomen kiezen we resoluut voor de Kontrolekamer, de grote zaal van Kompass Klub, waar Blawan ons voorziet van een 4 uur durende set. Blawan zorgt altijd voor de rauwere, industriëlere facetten van technoland. Iets wat wij, zonder enige twijfel, altijd kunnen smaken. De Brit laat Kompass Klub trillen op zijn grondvesten.

Verandering van spijs doet eten en dat doen we in de house-discozaal waar Marcellus Pittman al menig volk aanzet tot dansen. Zijn platenkeuze kunnen we het best omschrijven als een heerlijke combinatie van legende Frankie Knuckles, Theo Parrish en Moodymann. Geen techno zonder house, geen house zonder disco!

We geraken helemaal in de ban van de house-en-disco-feeling en beslissen om nog eventjes te blijven staan. De beurt is nu aan één van onze geliefkoosde Dekmantel noorderburen: Hunee. Hij is, net zoals zijn landgenoot Fatima Yamaha, grensloos. Hunee zweeft tussen funk, house, disco en techno. Als geen ander weet hij exact welke plaat hij moet spelen om de perfecte mood te creëren. De gevoelens geraken helemaal opgewarmd en de liefde spat van zijn platen af. Een dikke pluim voor jou, mijnheer Hunee!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=c639hksrUzU[/embed]

Afsluiten doen we bij de Amerikaanse held DVS1. Bij het binnenkomen horen we duidelijk in welke richting de Amerikaan zijn set wil opbouwen. Hard, harder, hardst. De baslijnen en industriële synths vliegen ons om de oren. De industriële vibe, waarmee Blawan het publiek naar zijn hand zette in het begin van de nacht, transformeert naar een bulldozerachtige variant. We dansen niet meer, we raven alsof ons leven ervan afhangt. De Amerikaan heeft niet zomaar de Atlantische Oceaan overgestoken, zijn set is zonder twijfel de kers op de taart. Wat een knaller!

Het Brusselse concept Deep in House bewijst met deze Gentse XXL-editie waarom juist zij uitverkozen zijn tot 'best party' tijdens de Red Bull Elektropedia Awards. Brussel heerst tot ver buiten de stadsgrenzen!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=cguAMLEJIQE[/embed]

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête