Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

08/11/2016 / Raisa Moureau

Deep in House: 3 zalen, 11 dj's en 12 uur topmuziek in Kompass Klub (10/11)

Beste technoliefhebbers in en om Gent,

Heb je zin om het verlengd weekend meteen stevig in te zetten? Ga dan nu donderdag naar de Kompass Klub en gooi de benen los bij de fantastische dj's die Deep in House heeft gestrikt. Begin al maar met opwarmen en smeer je dansbenen in want er staat heel wat te gebeuren deze donderdagnacht.

Niet alleen de Buffalo's zijn goed bezig. Op een boogscheut van het stadion ligt de Kompass Klub, waar wékelijks op Europees niveau gespeeld wordt. Ook deze donderdag staan er weer (inter)nationale kleppers van topniveau op de bühne van deze Gentse club. Wees goed voorbereid, want 't wordt ne lastigen. Kiezen is vaak verliezen maar met een deftige planning lukt het zeker! Voor jullie gemak bespreken we enkel de 6 internationale vedetten die Deep in House deze keer naar de Kompass Klub haalt.

SUPERVETTE TECHNO

Blawan: staat bekend om extreem vuile, op het ranzige af, doorstoempende platen. Donderende bass als basis, veel distortion en knallende ritmische mittrailleursalvo's. Het lijkt soms alsof je in een oorlogssituatie bent terechtgekomen tijdens zijn sets. Bezint eer ge begint, voor je als een halve gare begint te dansen, want veel rust wordt je door Blawan niet gegund. Als je niet goed begrijpt wat we bedoelen; bekijk dan gewoon de clip hieronder.

DVS1: Dat hij graag een feestje bouwt, zeker ter ere van het 20-jarig bestaan van Hush. Da's tof, voor hem en voor ons! DVS1 is resident in Berghain, dus de kans dat hij zich in de Gentse dansfabriek thuis zal voelen is niet gering. Op Facebook omschrijft deze Amerikaan zich als 'beat & rhythm addict', rustig een set laten uitdoven en zo de zaal sluiten zal er ons inziens niet inzitten.

LIEVER WAT HOUSE?

Hunee: Deze kerel komt uit Nederland, dus spreekt een mondje met ons mee en gaat perfect begrijpen wat de mensen graag willen van hem, in principe toch. En de plaatjes die hij oplegt, altijd opnieuw iets dat keihard swingt; om de vijf minuten nog harder ritmisch op elkaar indruk proberen maken. Ook deze set wordt er één voor mensen die een fysieke inspanning niet schuwen. Daarnaast zijn we benieuwd hoe de combo tussen soul en hard beton zal klinken!

Marcellus Pittman: Die komt net als DVS1 uit Amerika (hopelijk hebben ze al gestemd) en draait net als Hunee superfunky house! En het feit dat hij in één adem met Theo Parish genoemd wordt, zorgt dat wij op zijn minst nieuwsgierig zijn naar zijn set. Let wel op als je wat van hier naar daar loopt om een kijkje te nemen, de ritmewissels kunnen je tot struikelen brengen. (Voor het geval dit gebeurt; hier heb je een afdoende oplossing om je daarbij niet belachelijk te maken.)

EN ER IS NOG EEN ZAAL!

Onur Özer: Hij draait echt lekker stevig, maar dan toch weer anders dan Blawan en DVS-1 doen. Hij draait iets minder uitbundig en bulderend, een beetje subtieler, maar wel helemaal niet slap. Er is misschien iets meer ruimte om te dromen voor het volk dat voor zijn neus staat. Hoewel, dat dromen is misschien verkeerd gezegd. Het wordt eerder keihard slaapdansen...

Binh: Na komende donderdag vertrekt Binh richting Azië, deze week kan je hem op de valreep nog zien in België. Met zijn verfijnde techno past Binh perfect naast mener Özer, dus ook hier moet je absoluut een kijkje komen nemen.

Zij die niet slim waren en op tijd een ticket kochten, betalen € 24 om al het moois van Deep in House te bekijken. Gezien de uitzonderlijke samenstelling van de avond is dit nog steeds een uiterst democratische prijs!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête